Bravo!

"Oda radosti" kakvu dosad nismo čuli: Za lijepu međunarodnu glazbenu priču zaslužan i jedan Hrvat

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Zbor Opere Narodnog kazališta Sarajevo u suradnji s Bečkim simfonijskim orkestrom "The New Symphony Vienna" izveo je "Odu radosti" i to kako bi obilježili 250. godišnjicu rođenja skladatelja Ludwiga van Beethovena.

Brojni europski zborovi i filharmonijski sastavi odlučili su biti aktivni i u ovom razdoblju kada većina nas vrijeme provodi u kućnim izolacijama, i podarati nam neka od najpoznatijih umjetničkih skladbi u novom ruhu.

Među njima je i Operni zbor Narodnog kazališta Sarajevo i Bečki simfonijski orkestar "The New Symphony Vienna", čiji su članovi udružili snage i izvedbom legendarne "Ode radosti" iz svojih privatnih domova pokušali nam uljepšati ove dane.

A ono što je nama možda najzanimljivije u cijeloj priči je to da je ona krenula od Splićanina, Giuseppeja Terze, inače šefa i dirigenta orkestra "The New Symphony Vienna" koji je pozvao sarajevske kolege da se priključe snimanju Beethovenovog djela.

"U ovom vremenu karantene i nemogućnosti zajedničkog sviranja, Beethovenovom muzikom želimo virtualnim putem prenijeti poruku zajedništva i prijateljstva, udahnuti nadu i dati snagu svima, što je jedna od osnovnih zadaća umjetnosti", izjavili su iz Narodnog kazališta Sarajevo za Klix.ba.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Bruce Willis i Emma Heming (Foto: Getty Images) Bruce Willis i Emma Heming (Foto: AFP) Bruce Willis i Emma Heming (Foto: Instagram) +0 Demi Moore i Bruce Willis (Foto: Profimedia) Celebrity Bivši supružnici se zajedno zabavljaju u izolaciji, dok njegove lijepe žene nema nigdje na vidiku

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene