planetarni uspjeh

Tko je Bad Bunny? Nagla slava nije mu najbolje sjela, a djevojku je godinama skrivao od javnosti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Bad Bunny portorikanski je glazbenik koji je ispisao povijest kao prvi latino izvođač na naslovnici Rolling Stonea te najstreamaniji glazbenik prošle godine na digitalnim servisima.

Benito Antonio Martínez Ocasio (26), poznat pod umjetničkim imenom Bad Bunny, portorikanski je glazbenik koji je u posljednjih nekoliko godina osvojio svijet svojom glazbom. Svoju glazbu opisuje kao latino rap s primjesama rocka i soula, a zahvaljujući jedinstvenom modnom i glazbenom stilu ispisao je modernu povijest glazbe.

Odrastao je u portorikanskom gradu Vega Baja, a na glazbenu scenu probio se zahvaljujući pjesmama koje je objavljivao na SoundCloudu. Dok je studirao, radio je u lokalnoj trgovini te je redovito stvarao glazbu, a sreća mu se nasmiješila kada su ga počeli primjećivati čelnici diskografskih kuća. Krajem 2016. objavio je prvi singl "Soy Penor", a u zvjezdane visine popeo se nakon što je objavio suradnje s Cardi B i Drakeom na singlovima "I Like It" i "Mia".

Prvim albumom "X 100pre" iz 2018. godine osvojio je Grammy nagradu za latinsku glazbu u kategoriji najboljeg albuma urbane glazbe, a svakim idućim singlom rušio je sve rekorde na streaming servisima.

Početkom prošle godine nastupio je s Jennifer Lopez i Shakirom u poluvremenu Supew Bowla te je postao i prvi latinski glazbenik koji je krasio naslovnicu američkog izdanja Rolling Stonea. Samo prošle godine svaki njegov singl bio je na prvom mjestu Billboardove top-liste, a ispisao je i povijest kao prvi glazbenik koji nije s engleskog govornog područja koji je imao najizvođenije pjesme na Spotifyju tijekom 2020.

Bad Bunny je često u intervjuima pričao kako boli živjeti ugodnim životom te odmah nakon svakoga koncerta odlazi kako se ne bi morao suočiti s velikim gužvama ili fotografirati s fanovima. Neko vrijeme nije imao ni profile na društvenim mrežama jer se nije mogao nositi s naglim uspjehom koji je ostvario.

Istaknuo je i kako privatni život ne voli dijeliti s javnosti. Djevojku Gabrielu Berlingeri upoznao je 2017. godine dok je s obitelji bio u jednom restoranu, a ubrzo zatim ju je pozvao na spoj. Sve do prošle godine djevojku je držao u tajnosti, no par je otkrio da su već tri godine u vezi. Objasnio je kako je sretan s njom te je Gabriela uvijek bila uz njega kada mu je bilo najteže, a nije smatrao da mora svima obznaniti s kim hoda.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice In Magazin: Hrvatske trudnice +6 In Magazin: Hrvatske trudnice inMagazin Domaće ljepotice kao trudnice: Maja je poletna i s trbuhom do zuba, Žanamari je dobila 35 kilograma, a Nives ćete teško prepoznati!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene