uvijek smiješni

Za uloge u akcijskoj komediji koju obožavaju generacije natjecali su se brojni holivudski velikani

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Nacionalna sigurnost" objavljen je 2003. godine te je odmah po izlasku zaradio preko 50 milijuna dolara.

Glumci Martin Lawrence i Steve Zahn glavni su junaci urnebesne akcijske komedije o dva traljava čuvara koja prati njihov sukob s krijumčarskom organizacijom, a radi se o filmu "Nacionalna sigurnost".

Lawrence je utjelovio Earla Montgomeryja koji je inače drski policajac te bi svoj posao radio sjajno da ne likuje toliko. Zbog ponašanja su ga izbacili s policijske akademije te je morao prihvatiti posao čuvara u skladištu. Najbliži kolega tamo mu je postao Hank Raffery koji je zbog Eatla ostao bez svoje značke te je čak završio i u zatvoru. Dvojac se našao u nemilosti kriminalaca, a ono što im je dodatno otežalo život je njihova situacija koja od samoga početka nije bajna. Film ovoga tjedna možete pogledati na programu Nove TV.

Film "Nacionalna sigurnost" objavljen je 2003. godine te je odmah po izlasku zaradio preko 50 milijuna dolara. Sniman je na nekoliko lokacija u Los Angelesu, uključujući Long Beach i Santa Claritu.

Producenti su često pričali o tome da im nije bilo tako jednostavno odabrati glumca za ulogu Earla Montgomeryja. Osim Martina Lwrencea u toj su utrci bila neka poznata imena poput Willa Smitha, Ice Cubea, Ernieja Hudsona, Mikea Myersa i Alberta Brooksa. Detektiva Franka McDuffa utjelovio je Colm Feore, no ni tu nije bilo sve tako jednostavno. U priči su bili holivudski velikani Kevin Spacey, Gary Oldman i Robert De Niro.

Steve Zahn toliko je vježbao pokrete policajaca i način na koji komuniciraju da mu je brat jednom prilikom nakon snimanja rekao kako svi u kafićima gdje se pojave misle da zaista je policajac. Glumcu je to bilo simpatično te je bio ponosan koliko je dobro uvježbao svoju ulogu.

Snimanje u skladuštu trajalo je nekoliko dana, a ekipa sa seta je otkrila kako su iskoristili preko 400.000 boca bezalkoholnog pića da scenu snime kako treba.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene