djelovanje umjesto šutnje!

Njihove priče su dirnule mnoge i dale im uvid u drugačiji, brutalniji svijet, ali i poslale snažnu poruku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Serija "Tales of the City" ukazuje na probleme rasizma i bolesti unutar gej zajednice, progovara o transfobiji i policijskoj brutalnosti prema transrodnim osobama.

Drama "Tales of the City" remake je istoimene, popularne serije iz 1993. koja je nastala prema romanima Armisteada Maupina i progovara o položaju LGBT zajednice. 

Pogledaj i ovo showbuzz Dobila podršku Glumica koja je u braku s plesačicom šokirala je novim priznanjem, a reakcije njezinih prijatelja i kolega se ne stišavaju

Radnja počinje povratkom Marry Ann-Singleton u San Francisco na rođendansku zabavu Anne Madrigal kod koje je nekad živjela, a sa sobom povede i muža Roberta kako bi ga upoznala s ljudima koji su niz godina bili njezina obitelj. Marry strepi od toga jer se želi pomiriti i s kćeri Shawnom koju je posvojila sa svojim bivšim suprugom Brianom, a napustila ju je prije više od 20 godina. Pritom saznaje da su svi njezinoj kćeri tajili jednu važnu informaciju i isprva smatra da to nije bilo u redu. 

Serija prati i Michaela i njegovog puno mlađeg dečka Bena te se radnja vraća u 50-e godine i saznajemo kako je Anne bilo živjeti kao transrodna žena i kakvu veliku tajnu krije. Također, otkriva se kako je došla do kuće u kojoj je pružila sklonište mladim ljudima.

"Tales of the City" ukazuje na probleme rasizma i bolesti unutar gej zajednice, progovara o transfobiji i policijskoj brutalnosti prema transrodnim osobama. Ističe privilegije pojedinih pripadnika društva koji šute umjesto da djeluju i priskoče u pomoć onima koji nemaju lagodan život kao oni. Potiče i te ljude da prekinu šutnju i povuku poteze koji će promijeniti stanje u društvu na bolje. 

Glavne uloge tumače zvijezda filma "Zapravo ljubav" Laura Linney, Olympia Dukakis, koja je preminula 1. svibnja ove godine, i Paul Gross i zanimljivo je da su oni glumili i u seriji "Tales of the City" iz 1993. te su ponovno reprizirali svoje likove 2019.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by laura linney (@itsmelauralinney)

Uz njih glume Elliot Page, poznati transrodni glumac koji je nedavno dobio veliku podršku javnosti i slavnih faca nakon što je pokazao kako izgleda pet mjeseci od promjene spola i operacije uklanjanja grudi.

U seriji se pojavljuju i Charlie Barnett, Murray Bartlett i Barbara Garrick. "Tales of the City" ima 10 epizoda i dobila je odlične ocjene gledatelja i svidjelo im se što je ljubav prikazana na mnogo načina te su istaknuli da se lako poistovjetili s likovima. Njihove priče su ih dirnule. 

Ipak, dijelu publike, odnosno starijim generacijama je draža verzija serije iz 1993. te su pojasnili da ostaje uz original. 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene