dobila oštre kritike

Izazvala je brojne kontroverze, a temelji se na stvarnoj priči o prostituciji maloljetnica u nama susjednoj zemlji

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Serija "Baby" se djelomično temelji na skandalu "Baby Squillo" kada je otkriveno da su dvije maloljetne srednjoškolke bile dio prostitucijskog lanca, a novcem su kupovale dizajnerske stvari.

Serija "Baby" izazvala je kontroverze kada je izašla 2018., no istodobno je zaintrigirala brojne gledatelje i dobila pozitivne komentare. 

Drama se djelomično temelji na skandalu "Baby Squillo" u Rimu iz 2014. Naime, tada je otkriveno da su se dvije maloljetne srednjoškolke bile dio prostitucijskog lanca, a zarađeni novac su koristile kako bi si mogle priuštiti skupe dizajnerske stvari.  

U središtu priče su Chiara i Ludovica i svaka od njih ima razlog zašto je počela prodavati svoje tijelo. Naime, Chiara živi s roditeljima koji sebe stavljaju ispred nje i upliću je u svoje drame te usto ju je dečko, koji joj se sviđa, iskoristio samo za seks. 

Ludovicu je također školski kolega upotrijebio samo za seks i pritom sve to snimio pa doživljava svakodnevna, užasna izrugivanja od ostalih učenika. Usto, bol joj nanosi i njena majka koja nije svjesna koliko joj šteti svojim ponašanjem. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alice Pagani (@opheliamillaiss)

Osim njih tu se pojavljuju još brojni tinejdžeri koji se ne znaju nositi sa svojim problemima. Jednog od njih maltretiraju jer je homoseksualac što se on odvažio javno priznati, drugi prikriva činjenicu da mu se on sviđa i sudjeluje u zlostavljanju dok je treći prisiljen biti dio prostitucijskog lanca i prodaje droge. U drami ima dosta scena intimnih odnosa, ali i nasilja. 

Serija je bila kritizirana od strane talijanskog Nacionalnog centra za seksualnu eksploataciju zbog normaliziranja seksualnog zlostavljanja i prodaje seksualnih usluga maloljetnika kroz prostituciju. 

Glavne uloge tumače mladi glumci Benedetta Porcaroli (22) kao Chiara, Alice Pagani (23) kao Ludovica, Lorenzo Zurzolo (21) kao Niccolo i Riccardo Mandolini (21) kao Damiano. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Benedetta Porcaroli (@bennipi)

Gledatelji, koji su odgledali seriju, kažu da daje intrigantan pogled u mračni svijet, a oni koji potječu iz Italije tvrde da je sve prilično istinito i da šteta što nije više dotaknuta tema koliko su državni činovnici poput policajaca, političara i veleposlanika upetljani u ovakve užasne situacije.

Usto objašnjavaju da daje realan pogled na način kako mladi bježe od realnosti tražeći ljubav i nečiju brižnost, a pritom upadaju u ruke predatora koji ih iskoriste. 

Mnogima se sviđa tijek priče i kako su likovi razvijeni, a serija je završila s tri sezone u rujnu prošle godine. 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene