Urnebesna priča

Božićni blagdani poznatom paru pravi su problem zbog rastavljenih roditelja, podsjetimo se kako su obavili čak četiri ručka

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Četiri Božića" 2008. godine osvojio je gledatelje te je odonda nezaobilazan tijekom blagdana. Istražili smo detalje sa snimanja te romantične komedije.

Romantična komedija "Četiri Božića" postala je nezaobilazan hit u blagdansko vrijeme, a priča filma s Reese Witherspoon i Vinceom Vaughnom u glavnim ulogama prati par koji na Božić pokušava posjetiti četiri doma svojih rastavljenih roditelja.

Pogledaj i ovo Reese Witherspoon nevjerojatno sliče! Prizor koji je mnoge zbunio na prvu, tko je mama, a tko kći? Fotografija glumačke zvijezde i njene nasljednice pravi je hit na internetu!

Film redatelja Setha Gordona osvojio je publiku diljem svijeta, a premijerno je prikazan 26. studenog 2008. godine. Unatoč prvotnim negativnim kritikama struke, film je zaradio čak 163 milijuna dolara, a do danas je već postao svojevrsni božićni klasik.

Priča prati Brada i Kate, par iz San Francisca, koji dolazi iz disfunkcionalnih obitelji s razvedenim roditeljima. Godinama su pokušavali izbjeći blagdane s obiteljima zbog konstantnih nesuglasica, no jedne godine su primorani provesti Božić sa svim roditeljima kako bi svima udovoljili. Kroz njihovu božićnu avanturu prate ih i brojne anegdote, a mi smo istražili manje poznate detalje sa snimanja "Četiri Božića".

Tijekom snimanja glumci su imali nekoliko neobičnih događaja, a jedan od njih je i onaj koji je Reese Witherspoon doživjela tijekom snimanja božićne večere. Udarili su je u lice keramičkim tanjurom, zbog čega je dobila pet šavova te je snimanje nastavljeno tek nakon tri dana jer su producenti čekali da se glumica oporavi. Glumci su većinu scena improvizirali, no to se redatelju svidjelo te je pustio takve scene i u final filma.

Vernon Vaughn, otac Vincea Vaughna, pojavljuje se u filmu tijekom božićne predstave, a Vernonu to nije prvo pojavljivanje u sinovu filmu. Još prije toga pojavio se u čak tri njegova filma kao gost.

Reese i Vince navodno se nisu podnosili tijekom snimanja čitavog filma, a kasnije su se glasine dodatno proširile kada se on nije pojavljivao na premijerama i promociji "Četiri Božića". S druge strane, Vince je s producentom Peterom Billingsleyjem i glumcem Jonom Favreauom u privatnom životu sjajan prijatelj te im je prijateljstvo olakšalo vrijeme provedeno na setu.

Kako bi što bolje približio atmosferu s božićnim blagdanima, redatelj Seth Gordon iskoristio je vlastite obiteljske uspomene koje je nešto drugačije prikazao na filmu. Nije otkrio koji su detalji točni, koji nisu, već je istaknuo kako je puno vjerodostojnije sve na kraju ispalo upravo jer nije cijeli scenarij izmišljen. Gordon je uvjeren kako brojne obitelji proživljavaju slične trenutke i nesuglasice kada su blagdani u pitanju, stoga je upravo Božić i odabrao za ovakvu romantičnu komediju.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene