potvrđen i datum

Omiljeni horor vraća se na velika platna s originalnom postavom, pogledajte kako su najveći obožavatelji reagirali

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Filmovi iz serije "Vrisak" prije skoro 30 godina su bili najpopularnija djela svoga žanra, a objavljen je i trailer za dugoočekivani peti nastavak.

Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette zvijezde su franšize filmova "Vrisak", a glumili su u sva četiri nastavka objavljena do danas. Nedavno je najavljen peti nastavak popularne serije horora, a potvrđeno je i da će se svi glumci pojaviti u najnovijem filmu, uključujući i Rogera L. Jacksona, koji je dao glas ubojicama iza Ghostface maske.

Pogledaj i ovo showbuzz Scream Sjećate li se nje? Kao da je u zemlju propala

Priča filmova prati Sidney Prescott i njezinu borbu s različitim ubojicama koji se skrivaju iza danas već poznate maske, a u svemu joj pomažu policajac Dewey Riley, novinarka Gale Weathers i filmski fan Randy Meeks, skupa s brojnim prijateljima i ljubavnicima koji se pojavljuju kroz filmove. Prvi nastavak objavljen je 20. prosinca 1996. godine te je nekoliko godina zaredom bio najpopularniji horor sudeći po količini zarade, a sljedeći, "Vrisak 2" objavljen je godinu dana kasnije.

Iako kritika nije bila naklonjena svim nastavcima popularne franšize, filmovi su dobili nekoliko priznanja, uključujući nagradu Saturn za najbolju žensku ulogu te MTV nagradu za istu kategoriju.

Još 2011. godine potvrđeno je kako su potpisani ugovori za peti nastavak filma, no on se krenuo snimati tek prije dvije godine. Pandemija koronavirusa otežala je snimanje, a nedavno je objavljeno kako će peti "Vrisak" svjetlo dana ugledati 14. siječnja sljedeće godine. Glavni čovjek iza produkcije cijelo je vrijeme bio ozloglašeni Harvey Weinstein, koji je još 2013. rekao svom bratu da snimi peti nastavak i okonča seriju. "Vrisak 4 nikada nije napravio ono što smo očekivali i razočaran sam", rekao je onda nekoć moćni filmski mogul. Nakon što su ga optužili zbog seksualnog nasilja, Weinstein se povukao iz svijeta filma, a prošle godine su objavljeni podaci o glumcima i novoj produkciji.

"Jedva čekam novi nastavak", "Čini se kako su napravili sjajan posao", "Inače ne volim nove nastavke kultnih filmova, ali ovaj me zaista veseli", "Jedva čekam vidjeti dobru staru postavu u novom ruhu", samo su neki od komentara obožavatelja "Vriska" ispod trailera objavljenog na YouTubeu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene