zadivili svijet

Uspješnim filmom osvojili su brojne zlatne kipiće, a osim na velikom platnu, ljubovali su i u stvarnom životu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

"Milijunaš s ulice" nominiran je za čak deset Oscara 2009. godine, a osvojio je osam zlatnih kipića. Briljirao je i na dodjeli nagrade BAFTA iste godine, kao i na Zlatnim globusima.

Britanska drama "Milijunaš s ulice" filmska je adaptacija novele "Q & A" indijskog autora Vikasa Swarupa, a prati priču 18-godišnjeg Jamala Malika koji se uspije probiti do završnog kruga popularnoga kviza. Večeras od 22:10 sati film možete pogledati u programu Doma TV-a.

U filmu redatelja Dannyja Boylea glavnu ulogu ima Dev Patel. Drama prikazuje mladića iz Mumbaija koji je dijete s ulice, bez roditelja je i često je bez hrane. Njegov se život promijeni kada se prijavi za kviz u kojem odgovori na sva pitanja te osvoji 20 milijuna rupija. Odgovarajući na pitanja, Jamal prepričava događaje iz svog života, od najranijih sjećanja do mukotrpnog odrastanja. Film je osvjio gledatelje diljem svijeta, a knjiga prema kojoj je snimljen prvi je i zasad jedini roman indijskog autora.

"Milijunaš s ulice" nominiran je za čak deset Oscara 2009. godine, a osvojio je osam zlatnih kipića. Briljirao je i na dodjeli nagrade BAFTA iste godine, kao i na Zlatnim globusima. 

Glavni glumci, Dev Patel i Freida Pinto, prvi su se put u ovome filmu pojavili zajedno na velikom platnu. Osim što su par na filmu, bili su i par u stvarnom životu, a prekinuli su 2014. godine.

Scenarist Simon Beaufoy dugo je istraživao indijsku kulturu dok je pisao scenarij, a družio se s djecom na ulicama Mumbaija kako bi sve bilo što vjerodostojnije tijekom snimanja.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene