Ljubomora kao inspiracija

Incest i skandali stoje u pozadini priče koju ljubitelji mračnih filmova ovih dana s nestrpljenjem iščekuju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Lily James i Armie Hammer igraju glavne uloge u novom Netflixovu filmu "Rebbeca", čiji je original snimio i slavni redatelj Alfred Hitchcock.

Skandalozna i incestuozna priča stoji u pozadini novog filma glumice Lily James naziva "Rebbeca", koji ovih dana stiže na Netflix. Original je snimio legendarni redatelj Alfred Hitchcock davne 1940. godine, a nastao je prema noveli autorice Daphne du Maurier.

Osim Lily James, koja igru drugu gospođu de Winter, u filmu se pojavljuje i popularni Armie Hammer u ulozi Maxima, vlasnika imanja Manderley, te Kristin Scott Thomas kao gospođa Danvers iliti zlokobna kućna pomoćnica.

Čini se da će novi film proširiti književnu priču o Rebbeci jer redatelj Ben Wheatly tvrdi da će se njegova verzija bitno razlikovati od Hitchcockova klasika iz 1940. godine.

No nitko tko je pročitao knjigu, gledao na ekranu ili na pozornici nije mogao ne osjetiti silnu dozu ljubomore koja se kroz nju provlači i koju je i sama Daphne itekako osjećala. Ona je bila unuka Georgea du Mauriera, autora bestselera "Trilby", koji je u engleski jezik uveo riječ "svengali", i kći zvijezde West Enda Sira Geralda Mauriera.

On je u engleskom visokom društvu bio smatran opakim homofobom koji je prezirao homoseksualce. Ipak, Daphne je vjerovala da u tome postoje duboke nejasnoće, teško joj je padalo što oca mora dijeliti s ostatkom svijeta, a tvrdila je da je otac prema njoj izrazito homoerotičan.

"Da je barem rođena kao dječak. Vitka, tako ženstvena, poštena, tako svježa i slatka, puna zabave i ženskih varki", izjavio je jednom Gerald.

Njegovi su prijatelji počeli osuđivati njegov odnos s Daphne i nisu ga smatrali primjerenim. 

"Nije mogao maknuti ruke s nje. Povremeno je znalo biti jako neugodno" izjavio je tenisač Bunny Austin, koji je bio susjed obitelji du Maurier.

Kako je postajala starija, Daphne je sama počela poticati neprimjerenu bliskost između sebe i oca.

"Prešli smo granicu, a ja sam to dopustila. Ponašao se prema meni kao prema svim drugima, kao da sam glumica iz nekih njegovih predstava", otkrila je jednom prilikom.

U tinejdžerskim godinama Daphne je promijenila svoj stav prema ocu kada je postala svjesna njegovih brojnih veza s mladim glumicama, a reakcije su postale mješavina ljubomore i duboke gorčine zbog poniženja njezine majke.

Gerald je umro u dobi od 61 godine od raka debelog crijeva, a Daphne je napisala njegovu zapanjujuće iskrenu biografiju te otkrila njegovu taštinu, sklonost alkoholu, ekstremne promjene raspoloženja.

Ona se nakon toga udala za deset godina starijeg Tommyja, a prve neugodnosti u njihovu braku počele su kada je otkrila da njega progoni bivša zaručnica Jan Ricardo, koja je u Dapheinu umu postala zapravo Rebbeca.

Zahvaljujući "Rebbeci" Daphne je postala međunarodno priznata, a ujedno i bogata autorica.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene