iskreno o svim tabu temama

Kako je serija "Rita" osvojila gledatelje? Zbog nje se Danska čini fenomenalnom za život

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Serija "Rita" osvojila je gledatelje glavnim likom učiteljice koja je spremna učiniti sve za svoje učenike koji je obožavaju, a u isto vrijeme muči se u odnosima s odraslima i ne zna što se događa s njezinom djecom.

Skandinavci su odavno dokazali da rasturaju s kriminalističkim serijama i knjigama, a drama "Rita" pokazuje da su sve bolji i s humorom. 

U središtu radnje serije iz 2012. je učiteljica Rita koja je odlična u svom poslu i učenici je obožavaju, no istodobno joj je teško održavati dobre odnose s odraslima i saznati što se zbiva s njezinom djecom. Najčešće ju se može vidjeti s cigaretom u ruci i seks koristi kao bijeg i završi u vezi s ravnateljom škole. U isto vrijeme se ljuti na svoju majku zbog života kakav je imala kao tinejdžerka dok ne zna da se njezin sin bori sa svojom seksualnom orijentacijom, a kći joj ima bolest koja je utjecala na njezino školovanje. 

Ulogu Rite je utjelovila 47-godišnja danska glumica Mille Dinesen koja je poznata po filmu "Nynne". Mnogi smatraju da je serija ostvarila velik uspjeh jer održava napredne skandinavske vrijednosti i glavni lik je slobodna žena. Usto se priča o seksualnosti, problemima sa učenjem, pobačaju i drugim kontroverznim temama sa osvježavajućom iskrenošću. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mille Dinesen (@milledin)

"Danska izgleda kao otkačeno, fenomenalno mjesto za život i gledanje ove serije potiče ljude da odmah požele preseliti se u tu zemlju", neki su od komentara na seriju. 

Gledateljima je zanimljivo i što je Rita puna mana i stavlja svoj život u drugi plan, a spremna je za učenike učiniti sve zbog čega je i postala učiteljica. "Moj je posao spasiti djecu od loših roditelja", njen je moto koji je stvorila zbog svog teškog odrastanja. 

Puno ljudi se slaže i da je Ritin smisao za humor i ironiju baš danski, a smatraju da je serija feminističkog karaktera. 

Serija ima pet sezona i završila je u srpnju prošle godine te se može pogledati na streaming servisu Netflix. U njoj se pojavljuju i glumci Lise Baastrup, Nikolaj Groth i Carsten Bjørnlund. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 John Corbett Nekad i sad Prije više od 20 godina šarmirao je gledateljice u ''Seksu i gradu'', a pogledajte kako ovaj ljepotan izgleda na pragu šezdesete

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene