"The Ickabog"

J. K. Rowling objavila besplatnu bajku da djeca mogu sanjariti u karanteni

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

J. K. Rowling objavila je u utorak prva poglavlja besplatne bajke o čudovištu znanom kao Ickabog, alegoriju o istini i zloupotrebi moći, tako da je djeca mogu čitati online tijekom karantene.

Priča se bavi glasinama o opakom čudovištu koje jede djecu s iznimnim moćima, koje živi u sjevernom kraju izmišljene zemlje koja se zove Cornucopia.

Pogledaj i ovo David Holmes tužna, ali inspirativna priča Na snimanju Harryja Pottera završio je u kolicima, no danas nadahnjuje druge: Upoznajte kaskadera Davida Holmesa!

Naredna poglavlja bit će objavljivana svaki radni dan sve do 10. lipnja, napisala je Rowling na Twitteru, a velikim je slovima dodala: "OVO NIJE HARRY POTTER SPIN-OFF."

Rowling je ideju za bajku "The Ickabog" dobila kad je pisala Harryja Pottera te ju je planirala objaviti nakon "Harryja Pottera i darova smrti", posljednje knjige u nizu u svome serijalu o Potteru koji se sastoji od sedam knjiga.

No većinom rukom napisani rukopis završio je na njezinu tavanu i ostao ondje cijelo desetljeće, sve do prije nekoliko tjedana. Proteklih tjedana ponovno je napisala neke dijelove.

"The Ickabog je priča o istini i zloupotrebi moći. Teme su bezvremenske i mogu se primijeniti na bilo koje vrijeme i bilo koju zemlju", rekla je 54-godišnja Rowling, 

"Da zaustavim jedno očigledno pitanje: ideja se pojavila prije više od deset godina, tako da se ne treba čitati kao odgovor na bilo što što se trenutačno događa u svijetu", rekla je.

Prva poglavlja bajke objavljena su u utorak na stranici "The Ickabog".

"Odlučila sam besplatno objaviti "The Ickabog" na internetu, tako da djeca u karanteni ili ona koja su se vratila u školu tijekom ovih čudnih, no uznemirujućih vremena, mogu čitati ili im je netko može čitati", rekla je Rowling.

Spisateljica će donirati tantijeme projektima i organizacijama koje pomažu skupinama koje su pogođene koronavirusom.

Knjige o Harryju Potteru govore o mladom čarobnjaku koji se bori sa zlom utjelovljenim u Lordu Voldemortu. Serijal je preveden na više od 80 jezika i prodan u više od 500 milijuna primjeraka diljem svijeta.

(Hina)

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Brooke Shields (Foto: Profimedia) Brooke Shields (Foto: AFP) Brooke Shields (Foto: AFP) Brooke Shields (Foto: Instagram) +2 Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Celebrity Ovako je izgledala prije 40 godina u ''Plavoj laguni'', a i sad bi u 55. bez problema mogla odraditi te golišave scene

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene