težak početak

Akcijski filmovi zaštitni su mu znak te i dalje obara rekorde, no na početku karijere nije bilo sve tako sjajno

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sylvester Stallone je tijekom zavidne karijere obarao rekorde u filmskoj industriji, a iako mu neki filmovi nisu postigli veliku popularnost, on je do danas jedan od najvećih glumaca u akcijskim filmovima.

Poznati snagator i glumac Sylvester Stallone ovih je dana proslavio 75. rođendan. Svjetsku slavu zaradio je zahvaljujući serijalu filmova o Rockyju Balboi, a danas je jedan od kultnih glumaca akcijskih filmova te su mu rijetki tijekom karijere bili konkurencija.

Pogledaj i ovo Sylvester i Sage Stallone - 2 nikad prežaljen Najteži gubitak holivudskog snagatora: Iznenada je ostao bez svojeg dostojnog nasljednika, koji je odmalena krenuo njegovim stopama

Hit-film "Rocky" došao je u pravom trenutku tada 29-godišnjem Sylvesteru jer je imao samo 106 dolara u banci, bio bez auta i pokušavao prodati svog psa jer nije imao novca za njegovu hranu. Producenti Irwin Winkler i Robert Chartoff obratili su se glumcu s ponudom od 350.000 dolara za prava na njegov scenarij. Stallone je pristao prodati ga pod uvjetom da mu dopuste da glumi u filmu.

"Rocky" je kasnije postao hit i film s najboljom zaradom u 1976. godini, dobio je Oscara, a sve ostalo je povijest. Unatoč činjenici što je "Rocky" prošao sjajno kod publike i struke, "Rambo" nije bio iste sudbine. Nakon prvog nastavka serijal filmova nije ostvario veću popularnost.

Međutim, Stallone i danas slovi kao jedan od najpopularnijih glumaca svih vremena. "Alpinist", "Ubojice", "Dnevno svjetlo", "Razbijač", "Divlja vožnja", "Sjena" i "Plaćenici" samo su neki od filmova koji su Stallonea vinuli u holivudska nebesa kad je riječ o akcijskim filmovima.

Tijekom bogate karijere Sylvester Stallone se osim glumom bavio pisanjem scenarija, režijom i produkcijom. Ujedno je i jedini američki glumac koji se pojavio u najprodavanijem filmu čak pet desetljeća zaredom.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Robin Thicke i April Love Geary (Foto: AFP) Robin Thicke i April Love Geary (Foto: Profimedia) +0 Robin Thicke i April Love Geary (Foto: Profimedia) Celebrity Obuzdala je 18 godina starijeg preljubnika koji pazi na djecu dok ona u sićušnom bikiniju pokazuje bujnu pozadinu na plaži

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene