Otkrila detalje

Zatvarala se sama u mračne i prašnjave prostorije, a sve kako bi ušla u kožu žene koju je mjesecima proučavala

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gillian Anderson otkrila je detalje sa snimanja hit-serije "Kruna" u kojoj ju gledamo kao bivšu premijerku Margaret Thatcher.

Dugoiščekivana četvrta sezone serije "Kruna" podigla je podosta prašine i o njoj se ovih dana ne prestaje pričati. Jedni su je s oduševljenjem dočekali, drugi su je oštro kritizirali, dok glumci otkrivaju svoja iskustva sa snimanja i detalje likova koje su utjelovili.

Pogledaj i ovo Gillian Anderson Sadržaj za odrasle Haljina zvijezde Dosjea X elegantna je samo na prvi pogled, a zapravo vrvi detaljima koji nisu za svačije oči!

Među njima je i američka glumica Gillian Anderson, koju domaća publika najbolje pamti kao agenticu Scully iz serije "Dosjei X", a koja se sada našla u ulozi bivše britanske premijerke Margaret Thatcher.

52-godišnja Gillian u jednom od najnovijih intervjua ispričala je kako su joj pomagala čak dva vokalna trenera i vježbala je s njima britanski naglasak u mračnim i praznim prostorijama kako bi što bolje utjelovila pokojnu političarku koja je Veliku Britaniju vodila od 1979. do 1990. godine. A da uđe u ulogu, puno su joj pomogli i kostimografi.

"Nikada u životu ne bih nosila cipele kakve je ona nosila. Ali način hodanja koji sam naučila, kako je ona hodala, i u tim cipelama, to mi je puno pomoglo", otkrila je Gillian.

Uz to je morala nositi i posebna odijela kako bi izgledala deblje nego što uistinu jest i neugodne najlonske čarape, no inzistirala je da u lik unese svoje unaprijed stvorene ideje o Margaret i da pokaže sve njezine manire koje je naučila gledajući stare videozapise.

"Prilično je lako njezin glas dovesti do parodije, zbog čega se teško identificirati s njom. Pokušavala sam naći neku ravnotežu, ali istodobno razumjeti kako je ona radila i razmišljala", objasnila je glumica.

Svoju je ulogu uvježbavala na nekim neobičnim mjestima.

"Kada smo snimali, uzela bih stolac i postavila ga u neki mračan, prašnjavi kut ili napuštenu sobu. Govorila sam ekipi da idem nekamo, a ako me redatelj trebao, uvijek bi me našao na takvim mjestima", otkrila je.

Dodala je i kako je svoj lik istraživala mjesecima, a za transformaciju bilo je potrebno sat i pol šminkanja.

Nova sezona počela se emitirati na Netflixu u nedjelju, a njezina radnja obuhvaća razdoblje Margaretine vladavine i njezin odnos s kraljicom Elizabetom, kao i kraljičin odnos s pokojnom princezom Dianom i njezin život.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene