Ne propustite

Komedija Oscarom nagrađenog redatelja Danisa Tanovića “Deset u pola” u kinima širom regije od 2. prosinca!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Komedija reditelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, čijom je svjetskom premijerom otvoren 27. Sarajevo Film Festival, počinje prikazivanje u kinima u Bosni i Hercegovini, regiji i većim evropskim gradovima od 2. prosinca, a ovih stiže i u Zagreb.

Radnja filma događa se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak – dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti.

Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe.

Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Glavne uloge igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović.

“Deset u pola” premijeru u Hrvatskoj će zabilježiti 20. studenog na Zagreb Film Festivalu, a premijera u Srbiji uslijedit će 28. studenog na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu izvan konkurencije.
Film je prikazan na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festival i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Avril Lavigne (Foto: Getty Images) Avril Lavigne (Foto: Getty Images) Avril Lavigne (Foto: Getty Images) Avril Lavigne (Foto: Profimedia) +16 Avril Lavigne (Foto: Profimedia) Nekad i sad Pričalo se da je mrtva i da su svi detalji zataškani, a ona izgleda kao da u 20 godina nije ostarjela ni dana!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene