Turneja!

Prestižna baletna trupa stiže u Hrvatsku: "Orašar" osim Zagreba osvaja Zadar i Dubrovnik te obara rekorde!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Orašar je, očito, tema neiscrpnih inspiracija u raznim oblicima umjetnosti, a sve imaju velik broj obožavatelja. Priča je to, koja u blagdansko vrijeme već dugi niz godina iznova osvaja srca publike, bilo da se radi o predstavi, crtiću, filmu ili baletu. No, ipak, balet na temu "Orašara“ izaziva malo veći interes od svih drugih, kako u cijelome svijetu, tako i u Hrvatskoj.

Zagreb je tako ove godine dobio jedinstvenu priliku ugostiti prestižnu trupu Ukrainian Classical Balleta, čija izvedba "Orašara“ jednostavno ostavlja bez daha.

Pogledaj i ovo Predstava Orašar Baletno čudo! Puštene ulaznice za "Orašara": Čuveni balet ponovno stiže u Split, a potom slijede Zadar, Zagreb i Čakovec

Publika je brzo prepoznala posebnost ovog gostovanja, koje će se dogoditi 15., 16. i 17. prosinca u KD Vatroslava Lisinskog, jer su sva tri termina, sasvim potiho i bez puno pompe - rasprodani.

Za Zagreb je dodan još jedan termin za datum 15. prosinca, koji se također rasprodao, čime je "Orašar“ Ukarinian Classical Balleta prodao ukupno više od 6 tisuća ulaznica!

Nikada u povijesti grada niti jedna predstava nije u samo par dana uspjela okupiti toliki broj posjetitelja, pogotovo kada je riječ o baletu, a osim zagrebačke publike, svoju priliku za vidjeti "Orašara“, u izvedbi ovih vrhunskih baletana, dobili su i Zadar te Dubrovnik!

Tako će se u srijedu, 11. prosinca, Ilirijin Arsenal u Zadru pretvoriti u kazalište koji će prožeti duh i čarolija Božića, a dan ranije, 10. prosinca, "Orašar“ Ukrainian Classical Balleta stiže u Dubrovnik u dvoranu "Gospino polje“, čime počinje turneja Ukrainian Classical Ballet plesne skupine u Hrvatskoj.

Sve tri dvorane bit će posebno prilagođene baletnom spektaklu te atmosferi kazališta, a fantastičan ples uz nadahnuta, živa i raskošna scenografska i redateljska rješenja, zanimljive dekoracije, zapanjujuće kostime i uzbudljive video-projekcije čine ovu interpretaciju "Orašara“ onom koja se nikako ne propušta.

Spajanjem triju gradova, u organizaciji ARTentainment-a, stvorila se baletna turneja kojom Ukrainian Classical Ballet ruši rekorde. Publika u Dubrovniku, Zadru i Zagrebu dobila je iznimnu priliku pogledati raskošnu božićnu bajku, koju izvode vrhunski umjetnici Ukrajine, dobitnici brojnih baletnih nagrada i priznanja.
Kao dokaz velikog međunarodnog iskustva trupe Ukrainian Classical Ballet stoji činjenica da godišnje imaju preko 300 baletnih predstava, a samo u 2018. imali su preko 70 izvedbi Orašara.

Nakon izvedbi diljem svijeta, Lisinski u Zagrebu, Ilirijin Arsenal u Zadru te dvorana Gospino polje u Dubrovniku, svojim građanima donose božićnu baletnu bajku o djevojčici Marie i drvenom lutku, koji će ih odvesti na putovanje kroz maštu i snove, a koju će pamtiti zauvijek.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Beyonce (Foto: Instagram) Beyonce i Jay-Z (Foto: Instagram) +0 Beyonce, Jay Z (Foto: Getty Images) Celebrity Višak kilograma sjajno joj stoji: Nikad bujnija pjevačica ponosno istaknula obline u šetnji s moćnim suprugom
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene