nije štedio na kritikama

Uoči dodjele Oscara u javnost procurile bilješke člana Akademije koji je brutalno popljuvao nominirane filmove

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anonimni član Akademije objavio je svoje bilješke o filmovima koji se ove godine natječu za Oscara, a neke je pošteno iskritizirao.

U nedjelju 25. travnja održava se 93. po redu dodjela prestižnih filmskih nagrada Oscar, a ove godine se za najveće priznanje natječe čak osam igranih filmova.

Pogledaj i ovo Jimmy Kimmel Je li pretjerao? Voditelj Oscara ismijao tešku prošlost omiljenoga glumca, njegova reakcija širi se društvenim mrežama!

O nominacijama i pobjednicima svake godine glasovanjem odlučuju članovi Akademije, koju uglavnom čine glumci i drugi Oskarovci, no pravila za članstvo mijenjaju se svake godine.

A učio ovogodišnje dodjele, u javnost su procurile bilješke jednog člana koji je u njima brutalno popljuvao neke od filmova koji se natječu za zlatni kipić.

"Stvarno volim Davida Finchera kao redatelja, ali 'Mank' je dosadan i previše podilazi publici", napisao je anonimni član Akademije koji je, kako tvrdi, i sam nominiran za Oscara, a njegove je bilješke objavio Hollywood Reporter.

Naglasio je i kako njegovo mišljenje ne odražava i mišljenje ostalih članova Akademije, ali ga je odlučio podijeliti kako bi javnosti dočarao o čemu razmišljaju glasači dok biraju filmove koji će se natjecati za Oscara.

Film "Čikaška sedmorka" opisao je kao prosječni televizijsko ostvarenje koje ne zaslužuje pobijediti te je redatelju Aarona Sorkina poručio da je loš u tom poslu i da je puno bolji kao pisac.

No za neke filmove je ipak imao i poneku riječ hvale.

"'Minari' je prekrasan i mislim da ima najveću šansu za pobjedu, ali je i iscrpljujuće spor. 'Zvuk metala' je također dosta spor, no glumci su sjajni", napisao je. Nahvalio je i filmove "Otac" te "Djevojka obećava", a kazao je i kako smatra da bi pobjedu ove godine trebao odnijeti film "Zemlja Nomada".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene