Pa tko bi rekao

Ovaj film nitko nije htio snimati, a sada se natječe za najprestižniju nagradu s 10 nominacija

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Niti jedan studio u Hollywoodu navodno nije htio snimati novim film Martina Scorsesea i Roberta De Nira, no srećom, to je prihvatio Netflix. "The Irishman" se utrkuje za nagradu Oscar s čak 10 nominacija.

Mafijaške filmske ikone Al Pacino, Robert De Niro i Joe Pesci ponovno su udružile snage u gangsterskom filmu Martina Scorsesea "The Irishman", a zaradili su čak 10 nominacija za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Pogledaj i ovo Al Pacino (Foto: Profimedia) 50. obljetnica! Ponovni susret ovih legendi nije mogao proći nezamijećeno, publika ih je zasluženo dočekala na poseban način

Odmjeravaju snage s nekoliko legendi filmske industrije, a od početka do kraja snimanja filma koji traje čak 3 i pol sata nije bilo lako doći.

Prema navodima svjetskih medija, prije nego što je prihvatio ulogu Russela Bufalina, Joeja Pescija bilo je zaista teško nagovoriti da izađe iz mirovine za snimanje ovog filma. Prema nekim izvorima, prije nego što je prihvatio ulogu, odbio ju je čak 50 puta.

"The Irishman" je prvi film u kojem surađuju Martin Scorsese i Al Pacino, a to je ujedno i najduži koji je Scorsese ikada snimio te najduži mainstream film objavljen posljednjih 20 godina.

U Hollywoodu nisu bili previše zainteresirani za snimanje ovoga filma jer nijedan od većih studija nije želio napraviti još jedan film s njim i Roberto De Nirom. Srećom, šef Netflixa je pristao i podržao film sa 160 milijuna dolara.

Za snimanje filma "The Irishman" bilo je potrebno 106 dana, što je najduže snimanje u Scorseseovoj karijeri. Film ujedno predstavlja i rješavanje "nedovršena posla" između njega i Roberta De Nira.

Kao što je u filmu i prikazano, i u stvarnom životu Robert De Niro i Joe Pesci znaju govoriti talijanski. Unatoč činjenici što je De Niro uvijek bio Scorseseov prvi izbor za ulogu, navodno su u priči prije početka snimanja još bili Liam Neeson i Pierce Brosnan, ali brzo su otpali kao mogućnost.

Snimanje filma počelo je u kolovozu 2017. godine, a prve ideje i razrade počele su još 2010. godine.

Zanimljivosti ovoga filma svakako su i godine u čije su se uloge glumci trebali uživjeti. 78-godišnji Al Pacino glumi Jimmyja Hoffu, koji u filmu ima između 39 i 48 godina. Kako je Pacino sam istaknuo, pripremao se psihički i fizički da dobro prikaže potrebne godine, a koristili su prilikom snimanja i posebne kamere kojima su postigli da glumci izgledaju puno mlađe.

Konkurencija za nagradu Oscar ove je godine velika, no brojni kritičari smatraju kako "The Irishman" ima velike izgleda da odnese nekoliko nagrada. Dodjela Oscara je 9. veljače ove godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene