Utrka za oscara

Film o kojem svi pričaju, a kritike su podijeljene: Komični elementi s ozbiljnim temama odrastanja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Jojo Rabbit" temeljen je na romanu "Nebo u kavezu" autorice Christine Launens, a većina glumaca već se ranije srela na velikom platnu. "Jojo Rabbit" u utrci je za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Film "Jojo Rabbit" u utrci je za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg filma, a kritičari su podijeljeni kad je riječ o radnji filma. Film je temeljen na romanu "Nebo u kavezu" autorice Christine Launens, a priča počinje tako da usamljeni njemački dječak Jojo otkrije da njegova majka na tavanu skriva mladu židovsku djevojku.

Pogledaj i ovo Billy Porter (Foto: AFP) Uvijek svoj Glumac opet došao u raskošnoj haljini i štiklama, kaže da je inspiraciju pronašao u kraljevskoj obitelji

Producent filma Taika Waititi u svom je istraživanju Njemačke u Drugom svjetskom ratu otkrio kako su tamošnji stanovnici bili modno osviješteni te su uživali u brojnim povlasticama modernog svijeta. Htio je to razdoblje prikazati kroz drugo svjetlo od onoga na što smo navikli.

Prema njemu, na pojedinačne događaje iz prošlosti odnosi se ironično.

Na pitanje zbog čega je odlučio igrati ulogu Adolfa Hitlera, istaknuo je kako je to najbolji način da se sprda s njegovim likom. Čitavo vrijeme dok se film snimao bio je našminkan i odjeven kao Hitler. Uporan je bio u tome da se izraz "Heil Hitler" upotrijebi što više je puta moguće jer je htio naglasiti koliko su nacistički protokoli bili nepotrebni.

Svi glumci pričaju na engleskom, ali na njemačkom jeziku pisani su svi tekstovi koji se vide u filmu. 

Scenarij filma bio je završen 2011. godine, ali zbog drugih filmova i obveza završen je i objavljen tek u 2019. Glumac Sam Rockwell istaknuo je kako je gledao klasike i stare filmove u kojima su glumili Marlon Brando, Ralph Fiennes i Oskar Werner da se pripremi za ulogu.

Pomoglo mu je puno u slučaju naglasaka koje je trebao koristiti u filmu.

Za završnu pjesmu u filmu iskoristili su klasik Davida Bowieja "Heroes", što je inače pjesma o dvoje ljubavnika razdvojenih Berlinskim zidom.

Scarlett Johansson, Taika Waititi i Sam Rockwell koji skupa glume u "Jojo Rabbit" imali su uloge u Marvelovim filmovima, a Scarlett i Rockwell skupa su glumili u filmu "Iron Man 2" iz 2010. godine.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Scarlett Johansson (Foto: AFP) Scarlett Johansson (Foto: AFP) Scarlett Johansson (Foto: AFP) Scarlett Johansson i Colin Jost (Foto: AFP) +8 Scarlett Johansson, Colin Jost (Foto: Profimedia) Celebrity Plavokosa ljepotica u neobičnom kombinezonu pokazala gigantske tetovaže na trbuhu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene