Najpopularnija verzija

Priča o četiri mlade žene: Trudna je snimala film koji je u utrci za Oscara, a to nitko sa seta nije znao

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March kroz film upoznajemo još kao djevojčice koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee. Film je nominiran za nagradu Oscar.

Priča o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put sročena je u filmu "Male žene" prema istoimenom romanu koji je u povijesti književnosti ušao kao klasik. Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March kroz film upoznajemo još kao djevojčice koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee. Njihov je otac otišao u rat, a vrijednosti koje djevojčice dobiju u tom periodu ostaju im usađene čitav život. Svaka od njih pronalazi mjesto pod suncem, a ove godine film je u utrci za prestižnu nagradu Oscar.

Pogledaj i ovo Emily Ratajkowski - 5 level pro! Sa sigurnošću možemo reći da ovakvu haljinu još nismo vidjeli, a svaka čast i njoj što ju je odlučila obući jer...

Tijekom priprema za snimanje glumica Saorsie Ronan javila se redateljici Greti Gerwing te joj je rekla da je odlučila u njezinu novom filmu glumiti Jo March. Gerwig i Ronan surađivale su na prethodnom filmu redateljice te ona nije bila sigurna hoće li je uzeti u obzir, no čim je razradila priču do kraja, poslala je glumici poruku: "Dobro, glumit ćeš Jo."

Florence Pugh završila je sa snimanjem filma "Midsommar" samo nekoliko dana prije nego što je počelo snimanje za "Male žene": Pugh je istaknula kako joj je uloga Amy nakon stresnog snimanja prethodnog filma poslužila kao terapija te da se sjajno zabavila. Amyin veliki govor Laurieju u filmu nije bio u scenariju, a glumica je istaknula da je napisan nekoliko trenutaka prije snimanja scene. Govor je Pugh dobila na komadu papira dok je već bila pred kamerama.

Redateljica Greta Gerwig na kraju snimanja filma bila je trudna šest mjeseci, a trudovi su joj počeli dva dana nakon što je predala prvu verziju filma. Tijekom snimanja je uspjela sakriti da je trudna i to nitko nije primijetio.

Emma Watson ulogu Meg March preuzela je od Emme Stone, koja je prvotno trebala glumiti tu ulogu. Zbog promocije drugog filma Stone nije mogla glumiti, a zanimljivo je da je Stone od Emme preuzela ulogu u "La La Landu". Emma Watson u to vrijeme je snimala film "Ljepotica i zvijer" te zbog drugih obveza nije mogla glumiti u filmu u kojem Stone sada igra glavnu ulogu.

Niti jedna od glumica koje igraju uloge mladih Amerikanki nije iz SAD-a. Emma Watson i Florence Pugh su iz Engleske, Saorsie Ronan je iz Irske, a Eliza Scanlen je iz Australije. Ronan i Pugh jedva su čekale snimiti scenu svađe između Jo i Amy, a Florence je uoči samoga snimanja dala dopuštenje Saorsie da je ošamari, kako je to tražila uloga.

Film je potpuno sniman u Massachusettsu u SAD-u, a tijekom čitave radnje svaka od djevojka ima vlastitu paletu boja po kojima su prepoznatljive. Film ima ukupno četiri nominacije za Oscara, što ga čini najpopularnijom verzijom ove priče na filmu dosad.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Gwen Stefani (Foto:Instagram) Gwen Stefani (Foto: Instagram) Gwen Stefani (Foto: AFP) Gwen Stefani (Foto: AFP) +2 Gwen Stefani i Blake Shelton (Foto: Instagram) Celebrity Slavna plavuša na udaru kritika čak i onih najvjernijih fanova: "Ne možeš s 50 godina tako izgledati"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene