Detalji filma

Za ulogu je trebao smršavjeti 30 kilograma, a kolege mu se dive zbog načina na koji je to izveo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Matt Damon i Christian Bale glavne su zvijezde filma "Ford v Ferrari" koji se natječe za Oscara, a film je u pripremi bio nekoliko godina prije nego su ga krenuli snimati. Uoči dodjela Oscara, donosimo detalje filma.

Akcijsko-biografski film u kojem glume Christian Bale i Matt Damon, "Ford v Ferrari", objavljen je u studenom prošle godine, a natječe se za prestižnu filmsku nagradu Oscar, čije ćemo dobitnike saznati za 9. veljače.

Pogledaj i ovo Ekipa filma Oppenheimer - 3 Dodijeljeni zlatni kipići! Oscara za najbolji film dobio je Oppenheimer, a najbolji su glumci Emma Stone i Cillian Murphy!

Ken Miles (Bale) i Carroll Shelby (Damon) u filmu se nalaze iza klasičnih Fordovih automobila te pokušavaju napraviti automobil koji će uspjeti pobijediti Ferrari u 24satnoj utrci Le Mans u Francuskoj 1966. godine.

Dok se pripremao za ulogu, Bale je uzeo satove vožnje u školi Bondurant High Performance Driving School, a tek je kasnije otkrio kako je osnivač te škole bio dobar prijatelj Kenu Milesu, kojeg je on u filmu i glumio. Imao je priliku slušati odlične priče o Milesu te je istakuo da mu je to dosta pomoglo u pripremi za ulogu.

Damon i Bale složili su se u tome da im je svađa između njihovih likova u filmu bila najdraža scena za snimanje. Obojica imaju iskustva sa svađama na velikom platnu, a za neke su se svađe trebali pripremati tjednima. Za ovu im je pak bilo dovoljno 20 minuta. Matt Damon istaknuo je i kako je jedan od razloga zbog kojih je prihvatio ovu ulogu bila činjenica da će glumiti s Christianom Baleom.

Za ulogu u filmu "Vice" koji je snimao sedam mjeseci prije "Ford v Ferrri" Bale se trebao udebljati nekoliko kilograma, a za ovaj film trebao je smršavjeti 30 kilograma. Kolega Matt Damon ispričao je da se divi Baleu, koji kaže kako jednostavno u to vrijeme ništa nije jeo.

Tvrtka Ford ogradila se od filma prije nego što je objavljen jer su u filmu Leo Beebe i Henry Ford II. prikazani kao negativci.

Film je nastajao nekoliko godina, a redatelj James Mangold još je 2010. došao u 20th Century Fox kako bi provjerio ima li zeleno svjetlo za projekt.

Tek nakon što je režirao film "Logan" 2017. godine, iz Foxa su mu dali budžet od 100 milijuna dolara i pustili film u snimanje. U scenarij nisu uvrstili Johna Surteesa, vozača koji je 1964. godine osvojio Formulu 1, a dvije godine kasnije trebao se natjecati u Le Mansu. Otišao je iz Ferrarija 1966. godine nakon što se posvađao sa šefom Enzom Ferrarijem.

"Ford v Ferrari" trebao se zapravo zvati "Go Like Hell", a za glavne uloge razmatrali su Toma Cruisea i Brada Pitta. Glumac Noah Jupe u filmu "Subscription" glumio je sina Matta Damona, dok je za ovaj film bio u ulozi sina Christiana Balea.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene