Stihovi postali stvarnost

POZNATI GLAZBENICI Predvidjeli su vlastitu smrt

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Motiv smrtnosti je uvijek inspirirao glazbenike, ali ovi stihovi nisu samo ostali dio pjesama, već su se u stvarnosti obistinili.

Jedna od vječnih inspiracija za glazbenike je i tema smrti. Mnogi su pisali i pjevali o njoj, a neki od njih su tako i predvidjeli vlastitu. Ovo su poznati glazbenici koju su točno predvidjeli kraj svog života.

Pogledaj i ovo Frances Bean Cobain - 3 ''Uspjela sam!'' Kći nikad prežaljenog glazbenika proslavila je 30. rođendan, u objavi se osvrnula na događaj u kojem je pogledala smrti u oči

Jeff Buckley

Pjevač kojeg zasigurno znate po prekrasnoj izvedbi pjesme 'Hallelujah', na zadnjoj pjesmi svog jedinog albuma 'Grace' iz 1994., stihovi su glasili 'tamni anđeo se primiče' i 'usnuo na pijesku dok me ocean prekriva'. Tri godine kasnije, Buckley je otišao plivati i nestao. Kada je njegovo tijelo pronađeno, uzrok smrti je bilo utapanje.

Kurt Cobain

Pjesmu 'You Know You're Right' Kurt je snimio u siječnju 1994., dva mjeseca prije nego što je počinio samoubojstvo. 'Nikad te neću zamarati, nikad ti neću obećati, nikad te neću slijediti/Nikad te neću zamarati, nikad više progovoriti jednu riječ, otpuzat ću zauvijek', a Cobain se već početkom ožujka pokušao ubiti predoziranjem, no na kraju si je par tjedana kasnije presudio okidačem sačmarice.

Jimi Hendrix

Davne 1967. Hendrix je debitirao, no prije toga je snimio pjesmu 'The Ballad of Jimi' s Curtisom Knightom, koja se nikad nije našla na albumu. Pjesmom vladaju stihovi u kojima Hendrix razmišlja o vlastitoj smrtnosti poput 'Pet godina, to je rekao/Nije on otišao, on je samo mrtav'. Hendrix stvarno je preminuo pet godina nakon toga.

John Lennon

Nakon petogodišnje stanke, Lennon se 1980., samo tri tjedna prije nego što je ubijen, vratio u studio snimajući album 'Double Fantasy'. Mnoge pjesme nisu se našle na albumu, nego su tek nakon njegove smrti objavljene, kao i pjesma 'Borrowed Time'. U njoj Lennon pjeva o življenju 'na posuđeno vrijeme bez razmišljanja o sutra'.

Marc Bolan

Bio je frontmen britanskog rock benda T.Rex, koji su često koristili motiv automobila u svojim pjesmama, no jedna Bolanova pjesma iz 1972. je zapravo prorekla njegovu smrt pet godina kasnije. 'Život je isti i uvijek će biti/Jednostavan kao i skupljanje lisica s drveća'. On je umro u automobilskoj nesreći, u kojoj je auto u jednom trenutku udario u drvo, a na registraciji je pisalo FOX 661L.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene