"ne bih mogao živjeti tamo"

Novinar Nove TV o životu na Islandu: "Islanđanke su zgodne, ali..."

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sportski novinar Nove TV Milan Stjelja vratio se s Islanda gdje je budno pratio sva zbivanja vezana uz našu nogometnu reprezentaciju. Kako izgleda Island u njegovim očima, što ga se najviše dojmilo i jesu li Islanđanke doista među najljepšim ženama na svijetu, Stjelja je otkrio u intervjuu za Dnevnik.hr.

Još se uvijek mnogima nisu slegli dojmovi neslavnog poraza hrvatske nogometne reprezentacije na Islandu. Naši nogometaši izgubili su pogotkom u posljednjoj minuti, zbog čega je ta bajkovita zemlja mnogim Hrvatima ostavila gorak okus. Pet dana na čarobnom otoku na sjeveru Europe prateći naše reprezentativce proveo je i Milan Stjelja, sportski novinar i reporter Nove TV. Stjelja je s nama podijelio svoje dojmove, priznao što ga je najviše oduševilo, ali i otkrio što misli o Islanđankama.

Očaran prirodom, razočaran cijenama

Pogledaj i ovo showbuzz Povratak Brda filmova Otvoren. 20 Motovun Film Festival: Publiku čeka 125 filmova

"Uvijek kažem da je nas Hrvate teško impresionirati prirodnim ljepotama, ali Island ima dosta stvari koje stanu u istu rečenicu s našim Plitvičkim jezerima. Nisam ih stigao vidjeti sve, ali sam obišao gejzir i vodopad Gullfoss. Gejzir je fora, ali vodopad je doista nevjerojatan. Islanđani kažu da ima veći vodni potencijal od Niagarinih slapova", govori sportski reporter Nove TV. Zbog prirodnih ljepota pokleknuo je i pred društvenim mrežama. Iako za sebe kaže da do sada nije bio tip od društvenih mreža, posjet Islandu to je promijenio.

U odnosu na Hrvatsku posebno ga je iznenadio dan koji traje od 0 do 24, zbog čega Island tijekom ljetnih mjeseci uopće ne spava. "Po svemu jako zanimljiva zemlja. Dan im traje 24 sata dnevno pa je prve dvije noći bilo malo teže zaspati jer smo bili u hotelu koji nema rolete. Osim toga, sve je jako skupo. Definitivno najskuplja zemlja u kojoj sam bio. Četiri manja suvenira platio sam 30-ak eura. U Barceloni, primjerice, za to se može kupiti vreća suvenira", ističe Stjelja kojem je ovo bio prvi posjet Islandu.

Osim prirodnih ljepota za oko su mu zapele i Islanđanke koje slove kao jedne od najljepših žena na svijetu. "Prije utakmice vidio sam dosta jako lijepih cura, iako su licem sve prilično slične. Kod nas su nekako plavuše atraktivnije, a kod njih su crnke jer su svi plavi, tako da sam zamijetio tih nekoliko crnih Islanđanki za kojima se jednostavno moraš malo okrenuti", kaže Stjelja. Ipak, atraktivne Islanđanke u usporedbi s Hrvaticama nemaju nikakve šanse. "U globalu mislim da su Hrvatice puno ljepše", kaže.

Život na Islandu? Ne, hvala!

U pauzi od izvještavanja s nogometnog terena sasvim slučajno upoznao je i Hrvata Stanka Miljevića čija ga je životna priča zapanjila. "Fascinantan čovjek čija priča nažalost nije jedina. Čovjek je 1972. godine iz sela pored Slavonskog Broda otišao na Island. I danas je to teško zamislivo uz sve društvene mreže i Internet, ali tada je bilo još i teže", govori sportski novinar. Miljević se na Islandu odlično snašao, a dan danas doticaj s vlastitom domovinom ima preko Hrvata koje rado ugošćuje kad dođu na Island.

Na isti pothvat sam se, priznaje, ne bi odvažio i to iz jednog razloga. "Ne bih mogao živjeti na Islandu, pogotovo tijekom zimskih mjeseci kada im sunce izlazi oko 10, pola 11 i zalazi već oko 3 sata poslijepodne. Imaju jako malo sunca i mislim da taj dio priče ne bih mogao podnijeti. Svakako bih volio otići na ljetovanje, ali ne i živjeti tamo", zaključuje Milan Stjelja.

Više pogledajte u videu Dnevnik.hr-a i otkrijte zašto je Stjelju poraz na Islandu posebno rastužio. Doznajte i što ga je osvojilo u gradiću Sellfossu u koji su s istim razlogom došli bivši američki predsjednik Bill Clinton te članovi grupe Metallica.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene