Pjevala je "Molitvu"

Danas ponosno bodri djevojke iz Hurricanea, a ovako je izgledala moćna i pobjednička izvedba Marije Šerifović!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Marija Šerifović ostvarila je pobjedu za Srbiju, koja je debitirala 2007. na Eurosongu, emotivnom izvedbom pjesme "Molitva", a pjevačicu je u rodnoj zemlji dočekalo između 70 i 90.000 ljudi kako bi joj se zahvalili za odličan nastup.

Marija Šerifović (36) velika je podrška u Rotterdamu djevojkama iz grupe Hurricane koje su se plasirale u finale Eurosonga, a ona sama je na tom glazbenom natjecanju ostvarila veliku pobjedu 2007. 

Pogledaj i ovo Hrvatska na Eurosongu Koja vam je omiljena? Prisjetili smo se 10 naših najbolje plasiranih pjesama na Eurosongu, "Mama ŠČ!" nije jedna od njih!

Rijetko tko se ne sjeća Marijine emotivne izvedbe pjesme "Molitva" u finalu na pozornici u Helsinkiju. Srpska pjevačica je osvojila 268 glasova i osvojila prvo mjesto te dovela Eurosong u Beograd 2008. 

Naime, od ukupno 41 zemlje, naravno osim njezine, Šerifović je maksimalnih 12 bodova dobila devet puta i s razlikom od 33 boda pobijedila ukrajinsku predstavnicu Verku Serduchku. 

Zanimljivo je da je Srbija debitirala na ovom natjecanju i odmah prvi nastup im je donio pobjedu. Mariju je u Srbiji dočekalo između 70 i 90 tisuća građana koji su joj željeli izraziti zahvalnost jer je odlično predstavila njihovu zemlju. 

Ipak, bilo je i kontroverzi kao što se sve češće događa s pjesmama koje se natječu na Eurosongu. Makedonski kompozitor Marjano Filipovski tvrdio je da je "Molitva" srpski plagijat poznate albanske pjesme "Ndarja" pjevačice Soni Malaj. No glazbeni stručnjaci su utvrdili da nije plagijat zbog ponavljanja samo pola takta jer su potrebna četiri. 

Inače, naš Dado Topić i Dragonfly s pjesmom "Vjerujem u ljubav" nisu se uspjeli plasirati 2007. u finale Eurosonga. 

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Matt LeBlanc (Foto: Profimedia) Courteney Cox, Jennifer Aniston, Matt Le Blanc (Foto: Instagram) Matt LeBlanc (Foto: Getty Images) Matt LeBlanc (Foto: Getty Images) +5 Matt LeBlanc (Foto: Getty Images) Nekad i sad Chandler zabrinuo otužnom pojavom, a svi komentiraju i nekad zgodnog Joeyja, evo koliko je ostalo od imidža velikog zavodnika!

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene