vrijeme leti!

Prošle su 23 godine od njegove uloge života i tu kao da mu je karijera stala, što danas radi nekad velika zvijezda?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

James Van Der Beek napoznatiji je po ulozi Dawsona Leeryja u seriji "Dawson's Creek", a do danas mu je to ostala najvažnija uloga u životu.

Američki glumac James Van Der Beek javnosti je najpoznatiji po ulozi Dawsona Leeryja u seriji "Dawson's Creek", a iako su prošle već 23 godine od emitiranja prve epizode te serije, Jamesu je to i dalje uloga života.

Pogledaj i ovo showbuzz "Slomljeni smo" Slavni holivudski par trebao je dobiti šesto dijete, no dogodila se tragedija

Van Der Beek je odrastao u američkom Connecticutu, a od rane se mladosti zanimao za glumu. Kada je imao 15 godina, zamolio je svoju majku da ga odveze na audiciju u New York jer bi se volio profesionalno baviti glumom. Pojavio se u nekoliko predstava na Broadwayu sa 16 godina, a uvijek se rado vraćao kazalištu. Upisao je fakultet kasnije, no od njega je odustao jer je htio odmah ostvariti karijeru. Početkom 1997. godine bio je na audiciji za tri televizijske serije, a jedna od njih bila je i "Dawson's Creek".

Upravo je ta serija Jamesa i cijelu ekipu vinula u zvjezdana nebesa, a svi se i danas uspješno bave glumom. James Van Der Beek, Michelle Williams, Katie Holmes i Joshua Jackson postali su zvijezde u kratkom roku, a mnogi se i danas rado prisjete njihovih zgoda i nezgoda iz serije.

Ipak, više od dva desetljeća kasnije čini se kako je Van Der Beekova karijera stagnirala. Pojavio se u seriji "Ne vjeruj susjedi iz stana br. 23", u kojoj je glumio sebe, a tek prošle godine počeo je dobivati veće uloge u filmovima.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Van Der Beek (@vanderjames)

S druge strane, na privatnom planu cvatu mu ruže. Iako mu prvi brak s glumicom Heather McComb nije upalio, ljubav svog života pronašao je u Kimberly Brook. Vjenčali su se 1. kolovoza 2010. godine, a zajedno imaju petero djece. U listopadu 2019. godine objavili su da čekaju i šesto dijete, no mjesec dana kasnije potvrdili su tužne vijesti o tome da je Kimberly imala spontani pobačaj.

Glumac i njegova obitelj godinama su živjeli u Los Angelesu, a prošle godine objavili su da se sele na imanje koje su kupili u Teksasu. James i Kimberly shvatili su kako je pravo vrijeme za to jer su imali manju kuću s malim dvorištem u kojem djeca nemaju dovoljno prostora za igranje. "Presretni smo otkako smo se preselili, to je bio pravi potez za nas", rekao je prije nekoliko mjeseci glumac u jednom intervjuu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene