znatno se promijenila!

Ružna Betty promijenila joj je život, zbog aparatića za zube svi je znaju, a evo gdje je ova simpatična glumica danas

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

America Ferrera proslavila se zahvaljujući ulozi u seriji "Ružna Betty", a posljednjih godina gledamo je u hit-seriji "Superstore".

Glumica America Ferrera na sceni je već skoro 20 godina, a za svoje uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima dobila je mnoge nagrade. Najpoznatija je po glavnoj ulozi u seriji "Ružna Betty", a publika ju je imala priliku gledati u još nekoliko hvaljenih humorističnih serija.

America je najmlađe od šestero djece svojih roditelja, a u tako velikoj obitelji odrasla je u Los Angelesu. Njezini roditelji inače su iz Hondurasa, a u SAD su se preselili još sredinom 70-ih godina. Rastali su se kada je njoj bilo sedam godina, a nije pričala s ocem dugo vremena, pa sve do njegove smrti 2010. godine. Glumica se dugo sramila svojeg imena te je koristila svoje srednje ime Georgina sve dok se nije proslavila u svijetu glume.

Zarađivala je za vlastiti džeparac još otkako je imala 15 godina, a u srpnju 2002. godine dobila je prvu ulogu u jednom Disneyjevu filmu. Istovremeno je bila na fakultetu, gdje je bila u kazališnoj grupi, a nastavila je odlaziti na audicije za brojne projekte.

Kada je 2006. godine dobila ulogu Betty Suarez u seriji "Ružna Betty", sve se promijenilo. Snimana po istoimenoj kolumbijskoj seriji, "Ružna Betty" je postala svjetski hit od prve sezone, a svi su znali tko je Ferrera nakon toga. Djevojka s aparatićem za zube koja se ne odijeva po standardima mode donijela joj je, između ostalog, nagrade Zlatni globus, SAG i Emmy te joj je osigurala status zvijezde.

America je glumila i u kazalištu, a u londonskom West Endu debitirala je 2011. godine. 37-godišnja Ferrera dala je glas u serijalu crtanih filmova "Kako izdresirati zmaja", a od 2015. godine imala je glavnu ulogu u seriji "Superstore", u kojoj je bila i producentica. Na kraju pete sezone serije objavljeno je kako America više neće glumiti Amy u toj seriji kako bi se posvetila drugim projektima i obitelji, no ove godine je potvrđeno kako će se još jednom vratiti na male ekrane kao Amy u finalu serije.

Za razliku od svojih brojnih kolega, America je tijekom bogate karijere vodila relativno miran privatni život. Glumca Ryana Piersa Williamsa upoznala je dok je još studirala, a par se zaručio 2010. godine te su se vjenčali godinu kasnije. Prije tri godine objavili su kako čekaju svoje prvo dijete, a u svibnju 2018. rodila je sina. Dvije godine kasnije na svijet je stigla i njezina kćer.

Glumica je često i politički aktivna, a jedno je vrijeme podržavala Hillary Clinton u njezinim kampanjama. U listopadu 2017. godine pridružila se pokretu #MeToo te je otkrila kako je bila seksualno napastovana kada je imala devet godina. Nije otkrila detalje napastovanja, kao ni identitet čovjeka koji je to napravio.

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Emma Watson i Tom Felton (Foto: Instagram) Emma Watson i Tom Felton (Foto: Instagram) Emma Watson (Foto: Profimedia) Emma Watson (Foto: Getty Images) +8 Emma Watson (Foto: Profimedia) Nekad i sad Bivšu dječju zvijezdu nismo navikli gledati u tijesnom badiću, a čini se da paparazze ni ovaj put nije očekivala!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene