Samozatajna

GDJE JE NESTALA? Svi se pitaju gdje je kćer Hillary Clinton

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ona je samozatajna i malo se o njoj zna. Od malih nogu privlači pozornost javnosti, no vješto skriva svoj život.

Predsjednička bitka u SAD-u ulazi u svoju veliku završnicu. Sve je pod povećalom, pa tako i obitelji Donalda Trumpa i Hillary Clinton.

Pogledaj i ovo Anthony Bourdain (Foto: Arhiva/AFP) Bez dlake na jeziku Procurio posljednji, bizarni intervju preminulog Anthonyja Bourdaina u kojem je Harveyju Weinsteinu poželio smrt

Dok su Trumpova djeca, a pogotovo kćerka Ivanka, već godinama medijski prilično eksponirani, kćerka Billa i Hillary Clinton živi povučenijim životom. O njoj se malo zna i rijetko se pojavljuje u javnosti. Ipak, velika je podrška majci u predsjedničkoj utrci. Ako Hillary postane predsjednica, Chelsea Clinton po drugi put će okusiti život predsjedničke kćeri.

Neželjena medijska pažnja

Tijekom devedesetih otac joj je bio američki predsjednik, a ona je nježne tinejdžerske godine provela pod povećalom javnosti. Samozatajna Chelsea rođena je 1980. godine u Arkansasu, dok danas živi u New Yorku. Pohađala je privatne škole, a kao djevojčica s roditeljima je preselila u 1993. godine u Washington, gdje je pohađala privatnu srednju školu. Njena majka Hillary borila se da što više zaštiti Chelsea od medijskih nasrtaja i pritisaka te je urgirala da dio života njene kćeri ostane privatan, što je svojevremeno izazivalo debate među američkim medijima. Ipak, tijekom Clintonovog predsjednikovanja Chelsea je imala najviše medijske pažnje, barem ako je gledati u odnosu na prethodnu djecu američkih predsjednika.

Obrazovanje na najboljim sveučilištima

Diplomirala je na uglednom Stanfordu, a potom se školovala i na Oxfordu te Columbiji. Na Oxfordu je 2014. i doktorirala. Potom je radila za brojne tvrtke, uključujući i televizijsku mrežu NBC. Jako je aktivna u humanitarnom radu, a realizirala se i kao supruga i majka. Osim toga, aktivna je u predsjedničkoj kampanji svoje majke, i ima važnu ulogu u obiteljskoj organizaciji "Bill, Hillary & Chelsea Clinton Fundation".

Ljubav s milijunašem

Udala se, naime, 2010. godine za milijunaša židovskog podrijetla, Marka Mezvinskyja, s kojim ima sina i kćer. Budući da su različite vjere, vjenčali su se na svadbi s međuvjerskoj svadbi. Investicijski bankar i Chelsea vezu su okrunili u New Yorku. I Markovi roditelji su političari, članovi kongresa, a on je odgojen po konzervativnoj židovskoj tradiciji. Mladi par upoznao se 90-ih godina, dok su njihovi roditelji prijateljevali. Par su postali 2005. godine, a zaručili su se na Dan zahvalnosti (američki, op.a.) 2009. godine. Obiteljsko gnijezdo svili su u New Yorku, u domu vrijednom 10,5 milijuna dolara. Njihova kćerkica Charlotte rođena je u rujnu 2014., dok je maleni Aidan rođen u lipnju ove godine. Chelsea tako trenutno uživa u majčinstvu te bodri svoju majku, sretnu baku Hillary.

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene