Malo pudera, malo maskare

Svijet je preko noći poludio za frontmenom Maneskina, a što domaće dame kažu kad su muškarci i šminka u pitanju?

Puder, maskara, pa čak i eyeliner, proizvodi su koji nikako nisu rezervirani samo za žene. Nakon pobjede Italije na ovogodišnjem Eurosongu žene su preko noći postale opsjednute frontmenom grupe Maneskin Damianom Davidom, kojem je upravo šminka jedan od zaštitnih znakova. Tko od domaćih muških lica bez šminke ne izlazi van, kako je miljenik žena snimio vodič za šminkanje i što na to kažu dame, pogledajte u videu IN magazina!

Jedan nastup na Eurosongu i svijet je dobio novi seks-simbol. 22-godišnji Damiano David neke je podsjetio na glam-rockere, dok je onima mlađima došao kao pravo osvježenje. Osvježenje koje nosi crni eyeliner, a ponekad čak i ruž.

Pogledaj i ovo showbuzz ovo je neočekivano! Seksi Talijana s Eurosonga sada uspoređuju s princezom Dianom, a sve će vam biti jasno kada vidite fotke

''Meni je seksi, moram priznati. To moj dečko zna, pa se neće sad naljutiti. Sviđa mi se taj gard i čak kad se malo koketira s tom ženskom stranom, to mi je super'', kaže glumica i redateljica Arija Rizvić.

''Dečko je baš buknuo, što bi se reklo, stvarno je zgodan, jako je zanimljiv i super je da je takav tip muškarca postao in'', smatra glumica Katarina Baban. 

Guyliner ili crni obrub oko očiju nosili su još muškarci u starom Egiptu. Danas se ide i korak dalje, pa je tako miljenik mnogih žena glazbenik John Mayer prilično vješt i u tehnici šminkanja smokey eyes.

Od Davida Bowieja preko Boya Georgea do Princea, slavni su muškarci nosili šminku, ponekad kao izraz bunta, a ponekad vlastitog stila.

Mnogi su se našli u tom stilu. Među pionirima koji su koristili šminku na domaćoj sceni svakako je Damir Urban, a besprijekorno našminkanog uvijek možemo vidjeti i Božu Vreću.

No mnogi šminku ipak ostavljaju samo za snimanja pred kamerama.

''Puder, bilo je to vjerojatno i šminkanja trepavica, ali sve u granicama normale. Kada je u pitanju posao, onda se trebaju i muškarci pripremiti za kameru da sve to lijepo ispadne i bude prikladno'', smatra Mario Regelja. 

Iako se za mnoge ljude muška šminka i dalje čini kao tabu, taj je trend u porastu. Sve više vidimo muškarce s kozmetičkim proizvodima na licu, i na crvenim tepisima i u svakodnevnom životu.

Zahvaljujući društvenim mrežama i beauty guruima poput Jeffreya Stara, vjerujemo da i u svijetu muškog make-upa slijede još mnoga iznenađenja.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene