Bila su to vremena

Neno Belan prisjetio se anegdota s početka karijere i odrastanja s Dinom Dvornikom i Marijanom Banom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Pod zvjezdanim nebom Šalate početkom lipnja prvi put će zapjevati Neno Belan. Pridružit će mu se i Opća opasnost te Gibonni. A svaki duet koji otpjeva, oduševi njegove brojne poklonike.

Jedan od najslušanijih hrvatskih glazbenika Neno Belan nastupit će 9. lipnja na zagrebačkoj Šalati. U šetnji gradom prisjetio se anegdota s početka karijere duge gotovo tri i pol desetljeća te odrastanja s Dinom Dvornikom i Marijanom Banom. Kako je postao neformalni kum Dininoj kćeri te je li doista toliki romantičar, otkrio je Maruši Stamać za IN magazin.

Pogledaj i ovo Lucija Marcelić, Neno Belan udružili snage Neno Belan otkrio nove mlade glazbene nade: "Izuzetna čast i zadovoljstvo mi je bilo surađivati s ovom perspektivnom zadarskom skupinom"

Ispričao je tako da svaka pjesma koju je radio ima svoju priču, ali i da je pjesmu ''Ella e'' prvo namijenio sebi, ali da ju je kad je bila gotova odlučio dati Dinu Dvorniku. 

''Ela e'' i nije trebala biti duet, ali kad je snimao u studiji rekao je - ajmo je zajedno otpjevati i došao sam u studio i u momentu kad smo je snimali i urlali ela e, zvonio je telefon i javili su mu da mu se rodila kćer i rekao je zvat će se ela, tako da sam nesuđeni kum imena njegove kćeri'', prisjetio se Neno Belan. 

A bezbroj je uspomena na odrastanje i glazbeno stasanje uz Dina Dvornika i Marijana Bana. Taj duh vremena uhvaćen je i u knjizi Zlatka Galla ''Splitska dica''. 

''Spomenuo sam duet s Dinom, gostovao sam mu na albumima kao back vokal, a malo ljudi zna da sam na svim albumima Daleke obale sve back vokale pjevao ja, uz to što sam bio gost na par pjesama tako da smo zajedno i nastupali,  pa smo se nazvali splitska dica.ako mi je drago što je zlatko objavio tu knjigu, sad je moj rad zabilježen i u pisanom obliku, mi smo bili uz to što smo bili kolege i priajtelji, i dečki iz ulice'', govori Neno. 



Uz njegove pjesme rađale su se i prekidale ljubavi, a često se na njegovu koncertu dogode i prosidbe, a i sam je na glasu kao romantičar, što se najbolje vidi u njegovim pjesmama, kaže.

''Sve pjesme koje sam napravio uglavnom su crtice iz života, što osobnog, što iz moje okoline'', priznaje. 

A što je za njega ljubav i što smatra najvećim uspjehom u svojoj karijeri pogledajte u prilogu IN magazina. 


IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene