MODERNA IMENA

OTKRIVAMO Kako je zapravo Parni valjak dobio ime

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Parni Valjak napunio je 40 godina na glazbenoj sceni, no rijetki su oni koji znaju kako je Parni valjak dobio ime.

Nakon prepune pulske Arene, Parni Valjak spektakl priprema i u dalmatinskoj metropoli, točnije u Spaladium Areni, za koju kažu da im je jedan od najvećih izazova. "Splitska publika je zahtjevna, pa tu svi imaju sluha. Nije ista stvar svirati pred publikom koja genetski prepoznaje dobru glazbu. Sjećam se momenta na Prokurativama pa to je izgledalo kao da imamo najveći i najbolji zbor", prisjetio se Husein Hasanefendić – Hus.

Pogledaj i ovo Alen Bičević kao Gabi Novak, TLZP - 23 Nije bilo jednostavno! Alen Bičević briljirao je kao Gabi Novak i odnio svoju drugu pobjedu u hit-showu: "Osjećaj koji sam imao je famozan, nešto neopisivo!"

Parni Valjak za splitsku publiku sprema brojna iznenađenja, a sam koncert nazivaju 2 u 1 i kažu da će za svakoga biti po nešto. " Presjek rada u ovih 40 godina što se repertuara tiče naravno i nove pjesme. Split će premjerno doživjeti "Opet se smijem" koja je sjajno krenula. Dobra priča i produkcija koju smo postavili, mi uvijek na to pazimo ali ovo nam je vrh do sada", rekao je Husein.

A sve je to najava niza koncerata povodom slavljeničkih 40 godina, provedenih na sceni. Gledajući unatrag, i kod njih postoji nešto što bi, da mogu, sigurno promijenili. " Mi smo srljali mi nismo bili svjesni ničega, bilo nam je važno svirati i "udri - ubij" i mislim neke pjesme bi drugačije zvučale ili ne bi bilo nekih pjesama al sve u svemu kada bi mogao ponoviti putanju ponovio bi", otkrio je Husein Hasanefendić – Hus. Parni Valjak ne namjerava stati. Dapače, kažu da im je ovo najbolje vrijeme, a to su potvrdili i odlično primljenim novim singlom "Opet se smijem" . "Možeš se ti nadat da će pjesma bit prepoznata od publike ali to nikad ne znaš - ne možeš uzet zdravo za gotovo. Mi smo osjetili da imamo pjesmu koja ima neku energiju koja je prpošna koja fali ljudima malo te pozitive" , kazao je Husein.

Upravo smijehom i pjesmom žele prenijeti pozitivu. Vole ih svi naraštaji, no rijetki su oni koji znaju kako je uopće Parni Valjak dobio ime. Za sve je kriva tadašnja grupa "220" i pjesma "Ja sam parni valjak".

" U trenutku kad se počelo razgovarati o imenu benda, o imenu te nove postave onda je naš pokojni basista, prvi basista, je rekao kako se zove pjesma "Parni valjak" pa eto ti imena i u to vrijeme su bili Buldožeri, Teška industrija to su bila moderna imena.  Sumnjam da bi danas nazvao i da bi mi palo na pamet nazvati bend tako", otkrio je Husein.

Ugasili su slavljeničkih 40 svjećica, o kojima mnogi mogu samo sanjati. Mi im želimo sretan rođendan i još mnogo dobrih pjesama.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene