PRAVA LJEPOTICA

Pogledajte kako najljepša Hrvatica izgleda u narodnoj nošnji

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Izbor nije bio ni malo lagan. Na jednom mjestu okupilo se 25 djevojaka iz 19 zemalja, a samo jedna je odnijela laskavu titulu.

Na trećem izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske ponovno su se okupile djevojke iz cijelog svijeta. Predstavnice iz 19 zemalja svijeta okupile se u Tomislavgradu kako bi upravo jedna od njih izborila titulu najljepše Hrvatice izvan Lijepe naše.

Pogledaj i ovo In Magazin: Amerikanka Olivia - 3 Prati ju 50 tisuća ljudi Amerikanka hrvatskih korijena o navikama i mitovima Hrvata koje dijeli sa svojim pratiteljima: ''To je jedan od razloga zašto sam ostala ovdje!''

'Ja sam prvi put na ovom natjecanju i baš mi je drago. Odlučila sam se natjecati samo radi kulture i tradicije. Moja mama je iz Hrvatske tako da hoću nastavit tu tradiciju', rekla je lijepa Makedonka Sara Petrov.

Razlozi prijavljivanja kod svake su djevojke drugačiji, od očuvanja tradicije do želje samo posjetiti malenu zemlju iz koje vuku korijene sa drugog kraja svijeta, no ono što je ipak nazanimiljivije jest naš jezik koji ovim mladim damama i te kako zadaje glavobolju. 'Ja ne mislim da dobro pričam hrvatski jer me još padeži muče. Ali nikad nisam išla u školu u Hrvatskoj pa me padeži muče, ima ih previše', kroz smijeh je otkrila Talijanka Cindy Šoštarić, najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan RH.

Cindy već godinu dana živi u Zagrebu, a intezivno se priprema i za izbor za Miss sporta gdje će isto tako okušati sreću. 'Ova nošnja je stvarno teška za nositi i ja nemam toliko iskustva i mislila sam da neću biti toliko dobra jer sam imala i dosta treme, možda se nije vidjelo, ali imala sam dosta treme, ali uspjela sam', zaključila je Cindy.

Na izboru su se ocjenjivale nošnje koje znaju težiti i više od 20 kilograma, a njihova vrijednost procijenjena je na nekoliko tisuća eura. Netom prije izlaska na pistu kako bi lijepa Ivona Pandžić iz Švicarske pokazala svoju raskošnu nošnju, pružena joj je prva pomoć. 'Suknje su mi jako stegnute, imam 6 podsuknji ispod sebe, 20 kg nošnja. Bilo mi je loše ne znam zašto, ništa ne znam, ali primila sam infuziju i zahvalna sam onima što su kod mene bili i bolje mi je sad, puno bolje', rekla je Ivona. Ako ste dakle pomislili da na ovom izboru nema stresa i te kako ste se prevarili.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene