Najtraženiji u zemlji

Zavladala pomama za mladim chefom: Predstavljamo novu zvijezdu na domaćoj gastrosceni!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedan od najtalentiranijih domaćih chefova ima tek 25 godina, a već je na glasu kao vrsni majstor. Filip Horvat od malih je nogu zaljubljen u kuhanje i priznaje da su mu namirnice, recepti, okusi i mirisi jedino o čemu razmišlja na poslu, ali i u slobodno vrijeme. Inspirirajuću priču o ovom strastvenom mladom kuharu donosi naš Davor Garić.

Tek mu je 25, a restorani se otimaju za njegove zlatne ruke koje svako jelo pretvaraju u remek-djelo. Jednom od najtalentiranijih domaćih chefova kuhinja je oduvijek bila omiljeno igralište.

Pogledaj i ovo In Magazin: Leona Paraminski - 3 Stiglo je i to vrijeme Naša glumica s američkom adresom najavila veliki povratak nakon četiri godine: "Nisam uopće mogla spavati cijelu noć, bila sam jako uzbuđena"

"Oduvijek sam se volio doma petljati oko špareta, gledati šta se kuha, kako baka kuha, kako radi koji umak, kako bih što mogao napraviti. Uvijek su me interesirali ti okusi, mirisi", priznao nam je Filip.

Prvo što je pripremio još kao dječak bio je umak od rajčice. Danas su njegova jela rapsodija okusa.

Puno se radi, gledam uvijek iskorištavati hrvatske namirnice, lokalne namirnice, imati malo otvoreniji pristup gastronomiji, da ponudim nešto što je drugačije nego šta svi drugi nude, a namirnica je uvijek u prvom planu", objasnio je.

"Puno kuham i izvan posla, uvijek razgovaram s prijateljema o gastronomiji, istraživamo nova jela, uvijek smo u tome. Nema slobodnog dana od kuhanja. Dođeš doma, čitaš knjigu o nekakvom kuharstvu, sve ti se svodi na gastronomiju i restoran", priznao je.

Kada je krumpir na njegovu meniju, obvezno je iz Imotskog.

"Koristimo namjerno imotski krumpir zbog toga što ima najviše škroba, možemo dobiti najhrskaviju teksturu, a pošto mi to pečemo u pećnici na 160 stupnjeva, ispod dva silikona, onda nam postaje najhrskaviji", otkrio je svoje tajne.

Postoji li neka namirnica koju bi ovaj mladi chef okrunio za kraljicu i garanciju dobrog jela?

"Teško je reći jer ja u kuhinji koristim sve namirnice. Kod mene nema da je neka namirnica prioritet ispred druge namirnice. Kod mene se koriste i ozbiljni komadi mesa tipa ramsteka odležanog pa do iznutrice, telećeg jezika. Svaku namirnicu pokušavamo obraditi onako kako će ona doći do svog izražaja. Neke namirnice bolji okus imaju na 192, neka na minus 196 stupnja, neke namirnice pazimo da dok se termički obrađuju ne prelazi 70 stupnjeva, da ostanu sami sokovi, sama izvorna namirnica, što ona ima najviše u sebi", izjavio je.

Mnogi se vjerojatno već pitaju kako to da ovaj talent nije već dignuo sidro i otplovio u neki svjetski poznati restoran.

"Hrvatska je idealno mjesto zato što, usudio bih se reći, imamo jedne od najboljih namirnica na svijetu, imamo jako dobre kuhare, imamo jako dobre timove u sali, jako velike stručnjake što se tiče vina. Imamo kvalitetna vina, ali moramo sve više i više pokušavati brendirati sami naš proizvod", zaključio je.

Filip svoju kreativnost voli izraziti i kada su deserti na meniju. Koristi najsuvremenije tehnologije, a sve s ciljem da zadrži izvornu kvalitetu i okus namirnica.

"Zapravo uvijek težim savršenstvu, da svako jelo bude perfektno napravljeno, da pokušam izvući maksimum iz njega i to je nekakva moja vodilja. Dati ljudima da jedu finu i ukusnu hranu, pripremljenu na moderan hrvatski način i što više ljudi zadovoljiti. Nema ljepšeg nego kad gost sretan i nasmijan izlazi iz restorana", priznao je Filip te, čini se, sebi i kolegama ljestvicu podignuo prilično visoko.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene