Strašan horor

Zatvarani u podrumu sat vremena: ''Imala sam noćne more''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Domaća publika željna je horora, i to onih na filmskom platnu. Tomu je svoj doprinos, novim filmom naziva Egzorcist, dao redatelj Dalibor Matanić.

"Egzorcist" redatelja Dalibora Matanića ugledao je svjetlo dana. Kakve su se neobične stvari događale tijekom snimanja filma, je li filmsku ekipu bilo strah i zašto ih je redatelj zatvarao u podrum, otkrili su za IN Magazin. 

Pogledaj i ovo Janko Popović Volarić i Lovorka Sršen Uhvaćeni! Jedan od najpoželjnijih domaćih neženja nije se odvajao od lijepe brinete s kojom ga povezuju, čak su se i modno uskladili

"Nije ugodan osjećaj baviti se tom temom, nije ugodan osjećaj ni razmišljati o tome, a kamoli igrati takve situacije", kaže glumica Senka Bulić. "Bilo je strašno, ta dva i pol mjeseca kopanja po takvoj stvari, to nije za igrati se", rekao je glumac Janko Popović Volarić. To je bilo jako zanimljivo iskustvo koje ne bih nikad više ponovila", izjavila je glumica Lana Gojak. "Sigurno se nije bilo lako dva mjeseca baviti ovakvom tematikom, bili smo puni strahova, noćnih mora i paranoja. Za sebe, za vlastitu djecu, obitelj i ljude oko nas", kažu redatelj i glumica Dalibor i Helena Matanić.

A osim što ih je i sama tema plašila, Matanić se potrudio potencirati njihove strahove. "Imali smo zanimljive probe gdje smo čak bili zatvarani u podrum po sat vremena", dodaje Senka. Bilo je i noćnih mora i nekakvih istraživanja koja su nas stvarno koštala živaca, zatvarali smo se u mračni podrum u tišini i provodili tamo vrijeme, gnjavio nas je taj Matanić, kao i uvijek", dodao je Janko Popović Volarić.

Na pitanje koja je bila poanta tih zaključavanja u podrum, Dalibor odgovara: "Pa čisto da se suoče s vlastitim strahovima, naravno, nisu mi ostali dužni. Rekli su da i ja moram to proći, pa sam i ja to prošao, zanimljivo kako vam mozak radi kad dođe do straha, mraka i onog nepoznatog." Upravo njemu duguju, šale se, svoje podočnjake i nesanicu, a bilo je i čudnih i neobjašnjivih pojava za vrijeme snimanja. "Osobno, ja sam imala noćne more i usred noći bih zvala dečka, stresno je bilo za mozak jer mašta radi svašta. Nije bilo lagano", dodaje Lana Gojak.

"Nekad zaista nisam mogla po cijelu noć zaspati, bio je prisutan neki strašno neugodan osjećaj. Kao kad ste dijete, pa mislite da su ispod kreveta neke zmije, neka čudovišta, pa se kao odrastao čovjek nađete u situaciji da stalno vidite negdje u mraku neke čudne sjene. Priviđa vam se to, naravno. Treba snage da to psihički izdržite i vratite se ponovno u stvarnost", kaže Senka.

Ipak, osim po mračnom podrumu, više je razloga zašto će obitelj Minić Matanić snimanje ovog filma pamtiti cijelog života. "Ja zapravo još uvijek ne spavam. U tom procesu začeo se naš drugi anđeo Max, tako da smo njega shvatili kao našeg zaštitnika. Ja mislim da će Max biti novi najpoznatiji egzorcist na svijetu", kažu kroz smijeh Dalibor i Helena Matanić. Na pitanje kako je Lola prihvatila Maxa i kako se slažu, odgovaraju: "Nikako. Pa to je normalno za djecu, ona ga hoće zaklat i ubit. Fizički su apsolutno sve od gospodina supruga pobrali, a karakterno ćemo tek vidjeti. Max će u svećenike, Lola će u internat vatikanski, a mi ćemo na more", zaključili su.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene