Ovo nismo očekivali

MAMIĆ I ŠUKER ČEKALI U REDU Svi se divili Vugrinčevim milijunima!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Davor Vugrinec najveći je kolekcionar umjetnina među nogometašima.

Uz planetarno popularnog Davida Backhama, najveći kolekcionar umjetnina među nogometašima je naš Davor Vugrinec. Na njegovu sinoćnju izložbu u Ljubljani u redu su čekali i Zdravko Mamić i Davor Šuker. Otkrio nam je koliko je potrošio na svoju impresivnu zbirku umjetnina. Njegovu kolekciju neprocjenjivom čini činjenica što ona predstavlja odličan presijek hrvatske moderne.

Pogledaj i ovo Matija Cvek Najvažnija uloga Matija Cvek prvi put progovorio o kćerki Loti, ima se čime za pohvaliti: "Kad se ufuraš, ide to skroz ok!"

"Moja kolekcija je transparentna, ja uvijek izlažem, uvijek se potpisujem ispod svojih djela, želim da ona bude dostupna u javnosti", kaže Vugrinec.

Da objasnimo slikovito, Vugrinec nema samo Ronalda. U njegovom vlasništvu je cijeli Real Madrid. Danas uživa u činjenici da njegova zbirka gdje god se pojavi izaziva nevjerojatno zanimanje javnosti. Na otvorenju izložbe u Ljubljani, gdje smo se s Davorom i susreli, u redu da je pogledaju više od pola sata strpljivo su čekali Mamić i Šuker.

"Mislim da je ovo jedan fantastičan primjer za mnoge svjetske nogometaše, kako mogu korisno oplemeniti svoju karijeru i novac koji mukotrpno i krvavo zaradim", kazao je Mamić. I sam je ljubitelj umjetnina. "Imam slika i skulptura, ali ovo je čudesno", rekao je Mamić.

Vugrinec je strast prema kolekcionarstvu razvio još u djetinstvu kada je skupljao sličice i pikule. Monografije umjetnika čitao je u pauzama utakmica, a kaže kako ga zbog toga nikad nisu zadirkivali suigrači. U zasluženu nogometnu mirovinu otišao je kao najbolji strijelac domaće lige i to s nevjerojatnih 146 pogodaka.Zanimljivo je kako Vuga trenutačno upravo na područje suvremene umjetnosti širi svoju zbirku. Uostalom, kolekcionarstvo je strast koja ne jenjava. 

Više pogledajte u prilogu IN magazina.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene