REDOVNICE NASTUPAJU

Časne sestre u showbizzu: snimile videospot s Anom Rucner!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U mjestu Lun na otoku Pagu naša violončelistica Ana Rucner snimila je videospot sa Zborom sestara milosrdnica "Svetog Vinka Paulskog".

Čarobni Vrtovi lunjskih maslina poslužili su kao savršena kulisa za snimanje spota Ane Rucner i Zbora časnih sestara Svetog Vinka Paulskog. Ana je zasvirala ispod masline stare 2000 godina, a kad su sestre zapjevale - dojam je bio potpun. ''Jako sam ponosna što smo to uspjeli realizirati, ove masline i moje prekrasne časne, kad kažem moje - zato što ih jako volim, idu zajedno. I ovdje sam imala koncert prošlo ljeto i jednostavno sam se zaljubila. Ovo mjesto je čarobno'', kazala je Ana Rucner za IN Magazin. ''Ja sam znala za Lun i bili smo s jednom grupom učenica ovdje, ali nismo ulazili do ove masline koja ima 2000 godina. Ovo je jedan novi izazov i priroda sama po sebi povećava unutrašnju radost koja nas ispunja'', kazala je sestra Elizabeta.

Pogledaj i ovo Dubioza Kolektiv i Stela Rade - 3 Kakav show! Pogledajte kako je Dubioza kolektiv podigla cijeli tramvaj na noge i napravila svirku iznenađenja: "Lovim ih po raznim festivalima, ali..."

Prvi puta violončelistica i sestre otpjevale su pjesmu '' I Will Follow Him'' iz filma Redovnice nastupaju na Aninu slavljeničkom koncertu u HNK u Zagrebu. Nekima od redovnica to je bio prvi takav nastup, pa uzbuđenja nije nedostajalo.  ''Prvo nam je bio malo šok iza zastora, pogledati, vidjeti cijelo kazalište, ali onda se brzo snađeš i kreneš dalje, ali evo, svakako jedno prekrasno iskustvo'', rekla je sestra Elizabeta. Zbor časnih sestara ima stoljetnu tradiciju. Pjevati sve jako vole, a njihove su probe gotovo svakodnevne. ''U zboru sam otkad sam došla u samostan. Mi svaki dan pjevamo, naš je samostanski život pjevanje jutarnje i večernje molitve, ja radim u vrtiću, pjevam s djecom, tako da ja non-stop pjevam'', rekla je sestra Dorotea. ''Pjevamo svakako i domoljubne, pa pokoji puta i ljubavne, zašto ne, ljubav je od Boga, evo u tom smislu, sve što je vedro i veselo, to ispunjava naš repertoar'', dodala je sestra Elizabeta. ''Pa ovisi, ako radimo nešto ozbiljno, onda se to radi ozbiljno, ako smo se došli malo samo uvježbati, onda se znamo i našaliti. Znamo otići i na izlete pa da obnovimo to svoje zajedništvo. Smisao našeg pjevanja je naše zajedništvo, ali prije svega slaviti Boga'', rekla je sestra Dorotea.

Dobre atmosfere nije nedostajalo ni na ovom snimanju. A na ruku im je išlo i vrijeme koje je taj dan bilo sunčano.  ''Zato što su časne molile cijelo jutro, rekle su mi, sigurno je imalo utjecaja. Puno energije se danas slilo ovdje da bude sve kako treba'', rekla je Ana Rucner. Ni odabir otoka Paga kao lokacije za Anu Rucner nije bio slučajan. ''Već dobrih 11 godina u mjestu Mandre. Nije ovdje, već malo dalje pola sata možda vožnje. Jako volim Pag, već sam stvarno domaća i rado se vraćam i drago mi je da nešto radim da snimam i ostavljam neki trag, ovaj svoj glazbeni na svom otoku'', rekla je Ana Rucner.

Osim što su snimile spot, Ana i časne sestre našle su se i pred objektivom Jakova Baričića. Ovaj mladi fotograf iza sebe već ima brojna snimanja i to za prestižne modne časopise poput Voguea, Harper's Bazaara i drugih. ''To zadnje što smo radili prošle godine bila je Rose Gilroy, kćerka od glumice Rene Russo i s njom smo na kraju snimili tri priče'', kazao je fotograf Jakov Baričić. Jakov je tako postao promotor Dalmacije u svijetu. A cijela američka ekipa bila je oduševljena ljepotama Paga. ''Kad su došli, nisu mogli vjerovati da je ovo zapravo Dalmacija jer jedno od njih su već bili u Dalmaciji, zapravo južnije, a tu Novalja sama po sebi je skroz specifična, tako da su bili u šoku. A najviše što im se svidjelo, to je hrana jer njima u Americi ili New Yorku gdje oni žive je hrana bljutava, pa kad ovdje dođu to im je sve'', kazao je Jakov. Njegovo ime poznato je u svijetu, no za Jakova u njegovom rodnom Svetom Filipu i Jakovu i dalje je sve isto.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene