REDIKULOZNI STIHOVI

KIČ I BESMISLICE Ovo su najgluplji narodnjački stihovi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tekstovi ovih narodnjačkih pjesama čisti su promašaj.

Neki bi stihovi mogli biti upisani u antologiju ljuske gluposti. A kičastih besmislica najviše je u turbofolk poskočicama. ˝Kuče laje, a ja mislim ti si, otiš'o si sarmu probo nisi˝ stih je koji ste zasigurno čuli, jer možemo reći da je ušao u anale redikuloznih stihova. Danas bismo popularno rekli trash! Stoga s njima otvaramo ljestvicu.

Pogledaj i ovo Jelena Karleuša ''Primorani smo'' Otkazani su svi koncerti velikih srpskih zvijezda na Barbarincu, organizatori se javili s objašnjenjem: ''Ove zakulisne političke igre...''

''A pa to je klasik, to je klasik, nema bolje od toga'', kazao je Boris Đurđević, glazbeni producent. ''Ne bih se usudio reći da će ući u čitanke za djecu, ali tko zna.. Blizu je da postane jedan evergrin narodnjaka'', prokomentirao je Sandi Cenov. ''To je pravi ljubavni rasplet na balkanski način'', zaključila je Barbara Marinović, novinarka portala Dnevnik.hr. ''To je u biti jako tužna pjesma, mislim, možeš šta god hoćeš napraviti u životu, ali za sarmu uvijek ima vremena'', dodao je Daniel Bilić, radijski voditelj.

Sljedeća pjesma koja se našla na top listi je  "Bela Ciganka", pjevačice Stoje.

''Ispred kuće skupa kola, sve što imaš delimo na pola'', tekst je pjesme Bela Ciganka, pjevačice Stoje. ''Auuu, brakorazvodna. To je defintivno jedna vrlo realna slika današnjeg svijeta'', rekao je Boris Đurđević. ''To bi trebalo u neke priručnike za sponzoruše, za žene, za razvode, to bi definitivno trebalo ubaciti'', komentirala je Barbara Marinović.

A neki su stihovi i pomalo uznemirujući. ''Voliš li me kad sam mrtav pijan, voliš li me kad sam grubijan'', pjeva  Aca Lukas u svojoj pjesmi ''Voliš li me''. ''A tko ne bi? .... pa tko ne voli muškarca koji ne pije i koji se ne tuče?'', rekla je Barbara Marinović. ''Pa to je iz njegovog života, to je vrlo autobiografski, mislim da to prolazi sigurno, to je stvar gdje je autor bio vrlo uvjerljiv jer iz usta Ace Lukasa to stvarno zvuči uvjerljivo'', kazao je Sandi Cenov. ''Domestic violence je u pitanju. Pa rekao bi gradonačelnik grada Zagreba, kad je bio ono problem po školama, pa koja žena voli šonju?!'', rekao je Daniel Bilić.

Neki su, pak, postali i dio žargona. ''Napravi mi sina pod svetlima kasina'' - Kazino, Jelena Karleuša ''Jel' to na soundtracku Jamesa Bonda? Jel' to neka ozbiljna stvar?'', komentirao je Daniel Bilić, radijski voditelj. ''Šta reći, Karleuša je tu ispala prava dama, žena s planom'', dodala je Barbara Marinović.

Čini se da su sinovi u turbofolku lajtmotiv. ''Neko će mi noćas napraviti sina'' - Sandra Afrika. ''Netko? Mislim, ne ideš, ono, u pekaru, kao daj mi nešto uzmi tek toliko gladan sam, mislim, netko će mi napraviti sina, večeras, noćas. I dajte jedan crni, za ekipu šta hoće'', rekao je Daniel Bilić. ''Pa s obzirom na to da je ona punoljetna osoba i da zna kako se rade sinovi, valjda, to nije negdje čitala u knjigama kako to funkcionira, ne vjerujem, onda je to jedna vrlo eksplicitna seksualna radnja koja se priziva tu večer'', kazao je Sandi Cenov.

I za kraj, stih koji je uspio zbuniti čak i naše komentatore.
''Kada s drugim vidiš me, trebat će ti EKG'' - Selfie, Milica Pavlović
''Duboko, skoro pa šekspirijanski, ja bih rekla. Bravo, Milice!'', prokomentirala je Barbara Marinović, novinarka portala Dnevnik.hr. ''Možda je to genijalno, ali ja to ne razumijem'', rekao je Sandi Cenov. ''Kako smo došli do ovog ne znam, koja je to domaća loza ili šljiva bila dok je taj čovjek ovo pisao'', kazao je Daniel Bilić, radijski voditelj. ''Jednostavno, evo, ne mogu shvatiti, pokušavam, naprežem se, boli me, ali ne mogu shvatiti'', zaključio je Boris Đurđević.

Što su još sve rekli naši komentari pogledajte u prilogu IN Magazina. 

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene