zatvoren prvi blok

Muzički biennale Zagreb do sada u znaku raznolikih koncerata, domaćih skladatelja, otkucaja srca i šaha

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Gordan Tudor, Helena Skljarov, Ivana Kiš, Marko Slaviček, Mladen Tarbuk, Davorin Kempf, Frano Đurović i Davor Branimir Vincze samo su neki od naših skladatelja koji su svoja djela imali priliku predstaviti publici, a organizatori MBZ-a s veseljem najavljuju nove praizvedbe.

Online koncertom Ansambla studenata Muzičke akademije za Novu glazbu – ASMANGU 22. travnja zatvoren je prvi blok “Continuum Nr. 1 – Furioso!” 31. muzičkog biennala Zagreb. Koncerti, izložbe, instalacije, radionice za djecu i proslave važnih obljetnica – sve je to obilježilo prvi, od ukupno četiri programska bloka ključnog domaćeg festivala suvremene glazbe.

Pogledaj i ovo showbuzz ključni domaći festival Veliko finale Muzičkog biennala Zagreb održat će se od 17. do 20. rujna, publiku očekuje bogati program

Svoj 60. rođendan Muzički biennale Zagreb otvorio je predbiennalskim programom 9. travnja, a svečanim koncertom Zagrebačkih solista u Hrvatskom glazbenom zavodu 18. travnja i službeno je krenulo ovogodišnje izdanje MBZ-a unatoč svim preprekama koje su pogodile domaću i svjetsku glazbenu scenu. Prvi biennalski blok obilježili su, među ostalim, i online koncerti austrijskog Black Page Orchestra i slovačkog ansambla Quasars, kao i recitali pijanista Ivana Batoša te orguljaša Katarine Javore i Pavla Mašića.

Gordan Tudor, Helena Skljarov, Ivana Kiš, Marko Slaviček, Mladen Tarbuk, Davorin Kempf, Frano Đurović i Davor Branimir Vincze samo su neki od naših skladatelja koji su svoja djela imali priliku predstaviti publici, a organizatori MBZ-a s veseljem najavljuju nove praizvedbe koje će publika imati priliku poslušati u narednim mjesecima. Vrhunski glazbenici predstavili su šaroliku paletu djela, a Cantus Ansambl, koji je izniknuo upravo na MBZ-u proslavio je svoj veliki, 20. rođendan. Sve online koncerte i dalje možete pogledati na YouTube kanalu MBZ-a.

U sklopu ovogodišnjeg Muzičkog biennala Zagreb u Etnografskom muzeju otvorena je i izložba Kelemenov pozdrav svijetu. Izložba je nastala u suradnji sa Zavičajnim muzejom Slatina, a MBZ time odaje počast svom utemeljitelju, Milku Kelemenu. Svi zainteresirani mogu posjetiti izložbu do 9. svibnja u radno vrijeme Etnografskog muzeja. Zanimljivu instalaciju Bojana Gagića pod nazivom Dvije sekunde možete pogledati još sutra u Ilici 77, dok instalaciju pod nazivom Heart Tube umjetnika Vitra Drinkovića možete pogledati u Francuskom institutu do 3. svibnja.

Mjerama i kompliciranim uvjetima za organizaciju unatoč, umjetnička ravnateljica Margareta Ferek-Petrić zajedno s cijelim organizacijskim timom MBZ-a uspjela je kreirati i organizirati maštovit i raznovrstan program festivala koji se nastavlja već 11. svibnja fuzijom festivala Jazz.hr/proljeće i MBZ open air koncerata. Ubrzo nakon toga, 27. svibnja kreće drugi blok Muzičkog biennala Zagreb pod nazivom “Shifting”.

Cijeli program Muzičkog biennala Zagreb možete pogledati OVDJE.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Beyonce (Foto: Instagram) +0 Beyonce (Foto: Instagram) Celebrity Napali su je da se uređuje u fotošopu pa je u mini prozirnoj haljini svima pokazala da su bili u krivu

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Brooke Shields (Foto: Instagram) Brooke Shields (Foto: Instagram) Brooke Shields (Foto: Profimedia) +3 Brooke Shields (Foto: Instagram) Celebrity Do kraja se pred kamerama skida još od tinejdžerskih dana, a bez ijedne krpice osvanula je i u šestom desetljeću

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene