Puni dvorane

GLAZBENI VIZIONAR NA ŠPANCIRFESTU Manu Chao nastupa u Varaždinu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Špancirfesta, glazbeni vizionar i jedan od najomiljenijih glazbenika na ovim prostorima, Manu Chao, večeras se penje na festivalsku radionicu.

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Špancirfesta, glazbeni vizionar i jedan od najomiljenijih glazbenika na ovim prostorima danas se penje na glavnu festivalsku pozornicu. Manu Chao i njegova La Ventura nastupit će u 21.45 sati, a dobre vijesti za sve one koji nisu nabavili svoju ulaznicu je da još uvijek stignu uhvatiti priliku i poslušati najveće hitove kao što su Clandestino, Rainin’ in Paradize i Me Gustas Tu. Uz najveću zvijezdu večeri, raznovrstan program Špancirfesta donosi i nastupe Postolar Trippera i Vlade Kreslina, a oni koji vole stand-up komičare zabavit će se uz Studio smijeha u Vili Bedeković.

Pogledaj i ovo showbuzz DOBRA ZABAVA Kazališno-cirkuski spektakl Mú oduševio špancirere

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne punk utjecaje koje je uspješno spojio s lirikom šansone te ritmovima salse, regea i ska muzike. Zahvaljujući višesatnim energičnim nastupima, Manu puni dvorane i stadione te na čak sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja.


Jučerašnji dan ponovno je bio prepun događanja. Tako su posjetitelji uživali u koncertima bendova Krankšvester, Kiša metaka i Brkovi koji su napravili pravi tulum na glavnoj pozornici. Između raznovrsnih uličnih umjetničkih izvedbi posebno valja istaknuti projekt Ormari čudnovatih stvari, dok su se posjetitelji pozornice u Vili Bedeković smijali uz legendarnog Zijaha Sokolovića i njegove Međuigre 0-24.

Tijekom trajanja festivala Špancirfest održava se i radionica Mobilne interaktivne instalacije u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Studija dizajna i Turističke zajednice grada Varaždina, u II. osnovnoj školi Varaždin, na adresi A. Cesarca 10. Tako će od ponedjeljka 22. do petka, 26. kolovoza, dio studenata dizajna sudionika radionice i jedan voditelj radionice u suradnji s posjetiteljima dizajnirati i izrađivati pet složenijih mobila većih dimenzija.

Kulturno-zabavni ulični program Špancirfesta besplatan je, dok je za koncerte na pozornici Croatia Osiguranje (Vila Bedeković) i Pan pozornica (Stari grad) potrebno kupiti ulaznicu. Prijave na radionice te više informacija o programu mogu se pronaći na stranici http://spancirfest.com/radionice/.


Ulaznice za koncert Manu Chaa danas se mogu nabaviti po cijeni od 190 kuna, a posebna pogodnost za obožavatelje je i paket koji uključuje prijevoz autobusom ZG/VŽ/ZG i ulaznicu za koncert. Predviđeni polazak je u 16.30 sati sa zagrebačkog kolodvora, a povratak je u 1 sat u noći s varaždinskog kolodvora. Paket se može kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na stranici www.eventim.hr po cijeni od 250 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr kao i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene