jedinstven i rijedak koncept

Tonči Huljić predstavio glazbeni spektakl - sakralni pop-koncert Pop Misa Mediterana

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tonči Huljić predstavio je sakralni pop koncert Pop Misa Mediterana u Splitu, a bit će pretpremijerno izvedena 5. kolovoza u sklopu Splitskog ljeta.

Glazbeni spektakl - sakralni pop koncert Pop Misa Mediterana, autorsko djelo Tončija Huljića predstavljen je u Galeriji Meštrović u Splitu.

Pop Misa Mediterana jedinstven je i rijedak koncept koji se izvodi se uz orkestar, zbor i soliste u tri dijela. Prvi je Misa Mediterana, drugi Ave Maria - koje je napisao Tonči Huljić, a treći: Dies Irae – koje je napisala, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora - Hana Huljić.
Solisti na koncertu bit će Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić. Sve je orkestrirao Nenad Šiško.

Pretpremijerno Pop Misa Mediterana bit će izvedena u sklopu Splitskog ljeta, 5. kolovoza u Galeriji Meštrović u Splitu, dok je premijera 6. kolovoza.

Prva Pop Misa u povijesti spaja tradiciju klasičnih koncertnih misa kakve su pisali Beethoven, Mozart, Bach, sa izričajem suvremene popularne i etno glazbe svih kultura koje dotiču mediteransko more.

Sve se radi u zajedničkoj produkciji s Hrvatskim Narodnim Kazalištem Split, a izvest će se u postavi s Tončijem Huljićem i instrumentalistima Madre Badesse te orkestrom i zborom pod ravnanjem maestra Jure Bučevića, ravnatelja opere HNK Split, te u režiji Jelene Bosančić.
40-ak će tako glazbenika raspoređeno po stepenicama Galerije Meštrović Splitu prirediti istinski glazbeni spektakl.

Za scenografiju i likovno oblikovanje zaslužan je jedan od najcjenjenijih hrvatskih kipara u svijetu – Nikola Vudrag.

Jedinstvenim konceptom, Pop Misa Mediterana izazvala je pažnju i potporu Crkve te dobila javnu preporuku kao pogodna za javno izvođenje u koncertnom obliku.

Karte se mogu nabaviti na: www.hnk-split.hr
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene