Nikako ne propustite

Tko sve kuha na Food Film Festivalu Zagreb?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Romantična provanska večera u parku „Good year“ poznate chefice Priske Thuring

Food Film Festivalu Zagreb oživjeti će najljepši zagrebački park Zrinjevac od 8. do 17.rujna, a u Paviljonu u popodnevnim i predvečernjim satima održavat će se zanimljive kulinarske i vinske radionice.

Prva kulinarska radionica na kojoj će kuhati mnogobrojni poznati te spremati dva zagrebačka pučka jela: krpice s krumpirom (granadir marš) i krpice sa zeljem održat će se u četvrtak 8.9. u 19 sati.

Na festivalu će kuhati i Sandra Gašparić, autorica poznatog gastro bloga Reci Peci, a vinsku radionicu Agris za WOW-ice vodit će poznata somelijerka Jelena Šimić Valentić.

Petra Gerić kuhat će za Zepter te educirati sve one koji žele jesti zdravo i ukusno, a poznati chefovi Branko Ognjenović i Dario Lide iz Akademije Majstor kuhar, kuhat će razne zagrebačke delicije.



Poznata chefica Marina Gaši iz Marine iz Novigrada pripremat će delicije od sirovih namirnica, a pregenijalna chefica restorana Dubravkin put iz Zagreba Priska Thuring odvest će nas u Provansu i film "Good year" te prirediti čarobnu romantičnu večeru u parku za 6 parova koji će ovu čast moći osvojiti putem društvenih mreža…



Čak 4 kuharice na čelu s Lucom Primorac ispred kućice Pitijarazvijati će prave pravcete kore (jufke) i raditi bureke, krumpiruše i zeljanice, a Ervin Baučić kuhat će za Kotanyi.

Također na festivalu morske delicije pripremat će Ante Božikov, Dupin iz Konobe Opat i Vjeko Bašić iz Konobe Boba s Murtera, Vesna Miletić iz restorana Tač pripremit će maneštru i rižoto, a Matija Nikolić, Wok by Matija pripremat će crocodile cassarole. Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Lada Osredečki za Cake decoration podučit će umijeću pravljenja i ukrašavanja torti.



Zadnji dan fstivala rezerviran je za cooking show inovativnih mogućnosti pripreme hrane na otvorenom by OFYR roštilj i Beef shop, a poznati Chef Christian Misirača i Rene Bakalović nadahnuti bućama pripremat će sve što se od buća napraviti može, a Rene će predstaviti bijela i crna vina vinarije Josić, službenog vina festivala.

Igor Tomljenović iz Bistroa Lari&Penati, kao i prošle godine zatvorit će za ovu godinu radionice pripremajući najfinije komade mesa korištenjem novih kulinarskih tehnologija.Čak dvije radionice imati će poznati chefovi iz Mesne industrije Braća Pivac, a pripremat će, naravno, mesne specijalitete.



Kulinarske i vinske radionice su javne i besplatne, a vodit će ih Anja Alavanja i Frano Ridjan.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene