SVJETSKO, A NASE

Mladi metalci sjajnom pjesmom prodrmali domaću scenu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Za njih vjerojatno niste čuli, a trebali biste. Mladi metalci pod imenom ''The Ralph'' djeluju već neko vrijeme, a široj javnosti predstavili su se pjesmom ''Next in line'' koju prati i odličan spot.

Ovaj zagrebački bend okupio se 2011. godine kao ''bedroom project'', no kroz godine članovi su se mijenjali. Danas ga čine Andreas Šala (gitara), Mario Tomašković (gitara), Jovan Kosta Vučetić (bass gitara), Patrik Sarađen (bubnjevi) te mladi talentiran pjevač poznatiji široj javnosti - Dino Jelusić. Za sebe kažu da kombiniraju različite glazbene stilove – od progresive preko elektronike do modernog rocka, ali uvijek s ''catchy'' melodijom u prvom planu. Na tri brzopotezna pitanja o pjesmi i spotu odgovorio nam je gitarist Mario Tomašković.

Pogledaj i ovo Dino Jelusić "Zaista sam počašćen" Veliki uspjeh Dina Jelusića u dalekom Japanu, evo kakvu su mu laskavu titulu dodijelili tamo!

Kako je nastala pjesma ''Next in line'' i tko je potpisuje?

"Next in Line" vjerojatno je pjesma koja je najdulje bila u izradi. Na njoj smo počeli raditi 2012. i razvijala se paralelno s nama kako smo se mi razvijali kao glazbenici. Započeo ju je naš gitarist Andreas u svom malom studiju. Malo po malo i ostali su članovi davali dio sebe u tu pjesmu. Zbog toga nam je posebno draga, a opisuje borbu i trud da se postigne uspjeh.

Pjesmu prati i spot – gdje ste ga snimili i koja je njegova poruka?

Spot je snimljen u Pogonu Jedinsto u Zagrebu. Snimio i editirao ga je Toni Mijač. Ideja je bila predstaviti naš nadolazeći album ''Enter Escape'' kojem je jedna od misli vodilja bila ''dvostranost'' života što je u spot suptilno preneseno kao igra svjetla i tame. Artwork za album je, također, na istu tematiku. To su suprotno postavljeni geometrijski oblici s pozadinom koji dodatno naglašavaju ideju i poruku.

Najavljuje li pjesma album? Koji su planovi za budućnost?

Album je u završnoj fazi i svjetlo dana ugledat će 20. veljače. Spremamo dosta toga. Planiramo snimiti još nekoliko spotova,"playthrough" videa i popratnih materijala. Naravno, nastavit ćemo raditi na novim pjesmama i albumima, ali i početi live-svirke. No, o tome nekom drugom prilikom.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene