Odlična zabava

Svjetski techno miljenici vladaju u Tisnom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

The Garden Resort u Tisnom do 1. kolovoza ugostit će najpoznatija imena techno i house scene.

Festival Movement, nakon Detroita i Torina svoju verziju od ovog tjedna ima i u Hrvatskoj. The Garden Resort u Tisnom do 1. kolovoza ugostit će najpoznatija imena techno i house scene. Za čitatelje dnevnik.hr- a izdvojili smo kratke biografije nekoliko imena kao najbolji razlog zašto je Tisno ovih dana pravi izbor za zabavu.

FLOORPLAN

Pogledaj i ovo showbuzz Zdravlje na prvom mjestu Festivalska sezona u The Garden Resortu u Tisnom odgađa se do 2021. godine

Iza imena Floorplan krije se detroitska legenda Robin Hood koji u Tisnom nastupa sa svojim najjačim glazbenim pojačanjem - 19 godišnjom kćerkom Lyric.
I dok je Lyric na samom početku svoje elektronske karijere, tata Robert svoje stvaralaštvo počeo je krajem 80-ih, u suradnji s Jeff Millsom i Mad Mike Banksom. No suradnja s kćeri predstavlja potpuni zaokret od njegovih početaka i plesnih taktova minimal techna. Kao član Floorplana okreće se duhovnoj strani i poruci glazbe, koristeći gospel elemente. Spiritualni nastup otac i kći Hood za hrvatsku publiku pripremaju u petak od 22 sata na Beach stageu.

DERRICK MAY

Još jedan svjetski poznat majstor DJ pulta rođen u Detroitu, svoje prepoznatljive zvukove zasvirat će na Garden festivalu. 53- godišnji Derrick May ploče vrti još od 80-ih, i mnogima je neizostavno ime u povijesti techno scene.Toliko da mu nerijetko prirodaju nadimak „otac techna“. Svoj stil glazbe danas sam naziva hi- tech soul, a hrvatska publiku često razveseli svojim nastupima. Energičan i jedinstven –pionir techna na Movementu će publiku uvesti u novi dan, na Barbarelli, 29. srpnja od četiri sata ujutro.

SOLOMUN

Ljubimac glazbene publike na Ibizi, Tisno će rasplesati u subotu. Odrastao je i živi u Njemačkoj, a rođen je u Travniku. Njegovi remiksevi i DJ setovi na Youtube-u broje milijune pregleda, a ponekad ih začini i balkanskim melodijima, poput obrade pjesme Mile Kitića. Mladen Solomun jedan je od europskih najutjecajnijih DJ-eva, producent, ali i vlasnik izdavačke kuće Dynamic. Solomun je višestruki dobitnik utjecajnih nagrada, među kojima je ona iz 2012-e kada ga je kultni Mixmag proglasio najboljim deep house DJ-em, a među svježijim laskavim titulama je ona iz 2015- za najboljeg house DJ-a. Solomun će Tisno rasplesati u subotu, na glavnoj Garden pozornici od 21 sat.

SVEN VATH

Ljubitelji žešćeg ritma nakon Solomuna na svoje će zasigurno doći setom Svena Vätha, koji prvi put nastupa u Tisnom. S obzirom na njegovo glazbeno iskustvo, duže od 30 godina, Svena ne treba posebno predstavljati. Poznat je i kao jedna od ključnih osoba berlinskog Love Paradea, u cijelom svijetu prepoznatljivi su njegovi dinamični nastupi. Väth stoji i iza jedne od najutjecajnijih izdavačkih kuća, Cocoona. Utjecaj 51- godišnjaka koji je već desetljećima na vrhu svjetske glazbene scene toliko je jak da mu je kao techno ikona dobio nadimak „Papa“. Garden pozornicu Papa Sven trese u subotu od 23 sata.

OCTAVE ONE

Još jedan obiteljski nastup u magičnom Movement okruženju donosi nastup braće Burden, okupljenima u moćnom techno dvojcu Octave One. Svijet su pokorili još 2000. singlom 'Black Water' koji je prodan u više od milijun primjeraka, a glazbenu ljestvicu podignuli su prošle godine kada su elektronski zvuk spojili su s klasičnim tonovima na nastupu s članovima filharmonijskog orkestra u Zürichu. Poznati su po brojnoj opremi koju sa sobom nose na svim svjetskim nastupima i zahvaljući kojoj kroz techno zvuk uspješno umiješaju i taktove soula ili funka. Hrvatsku publiku držat će budnom do jutarnjih sati na podiju Barbarelle 30. srpnja od tri sata ujutro.



No to, naravno nije sve.
U ritmu Movemementa gosti iz cijelog svijeta zaplesat će i uz berlinske teškaše iz Berghaina Ben Klock i Marcel Dettmann, kraljicu minimala Margaret Dygas, tech house autoritet Steve Rachmad i David Morales, kao i domaćeg techno znalca Petra Dundova s posebnim nastupom.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene