Sjajno!

Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti oduševili zagrebačku publiku

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Uz Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija zagrebačkoj su publici priredili iznenađenje izvedbom djela Johna Wiliamsa iz filma Schindlerova lista, a u spontanom nastupu čak se i Stefan pridružio solistima te su zajednički zasvirali kao gudački ansambl.

Riječi su postale suvišne nakon nastupa Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a zanos publike prepoznatljiv, što će se zasigurno ponoviti na još dva koncerta u Varaždinu i Opatiji koji se održavaju u sklopu koncertnog triptiha Izazovi života.

Ovi glazbeni karizmatici i istinski umjetnici na traženje su oduševljene publike čak tri puta dodatno svirali. Uz Mendelssohna, De Sarasatea i Paganinija zagrebačkoj su publici priredili iznenađenje izvedbom djela Johna Wiliamsa iz filma Schindlerova lista, a u spontanom nastupu čak se i Stefan pridružio solistima te su zajednički zasvirali kao gudački ansambl.

Suradnja između dva glazbena diva traje više od trideset godina, što se vidjelo i na nastupu u Zagrebu koji se održao kao dio miniturneje u sklopu kulturnog projekta Izazovi Života kako bi zajednički pomogli djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Prihod od prodaje karata bit će usmjeren na provedbu programa Outward Bound, gdje će se djeca u suočavanju s prirodnom u ličkom Žitniku učiti vrijednostima, između ostalog, samopoštovanja, samopouzdanja, ustrajnosti, zajedništva i odgovornosti.

"Koncertni triptih s iznimno dediciranim i talentiranim umjetnicima najljepša je kruna kojom smo mogli ovjekovječiti 25 godina djelovanja Hrvatsko-američkog društva na ovim prostorima. Plemeniti ljudi za plemenit cilj uvijek se prepoznaje što je, sigurna sam, i publika prepoznala", izjavila je za ovu prigodu Marina Ljubišić, predsjednica Društva.

U završnici koncertne večeri u Zagrebu urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor uručio je Stefanu Milenkovichu nagradu 'Judita' za izniman glazbeni doživljaj koju mu je dodijelio ocjenjivački sud za nastup na 63. Splitskom ljetu, gdje mu je suradnik bio sjajni pijanista Rohan de Silva. Stefan je ove godine u Splitu nastupao po deveti put, a prvi put sa četrnaest godina.

Završnica kulturnog projekta Izazovi života, glazbene miniturneje, održat će se u Opatiji 28. listopada, u Kulturnom centru Gervais, a prije toga će se još održati koncert u Varaždinu, 27. listopada u HNK-u.

Uz Hrvatsko-američko društvo suorganizatori su koncertnog triptiha Hrvatska glazbena mladež, Art Hill i Meritum komunikacija. Podršku projektu izrazila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović visokim pokroviteljstvom, a u ime gradonačelnika grada Zagreba, kao pokrovitelja projekta, koncertu je prisustvovala izaslanica Grada Jelena Pavičić Vukičević.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene