DESETODNEVNA ZABAVA

Špancirfest bogatim programom slavi punoljetnost

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedinstveni Varaždinski festival najavljuje raznovrsni sadržaj i brojne novitete.

Kreativnost, inovativnost i neprekidna desetodnevna zabava ponovno će zavladati baroknim gradom zahvaljujući novom izdanju svima omiljenog Špancirfesta. Svoj osamnaesti rođendan varaždinski festival kreativnosti proslavit će od 19. do 28. kolovoza, a posjetitelje će počastiti vrhunskim glazbenim nastupima, odličnom gastronomskom ponudom te impresivnim multimedijskim i umjetničkim performansima. Tu iznenađenjima nije kraj, pa je tako Špancirfest ove godine dobio i slavljenički parfem prikladno nazvan 18.

Pogledaj i ovo showbuzz Jedva čekamo nastup STIGAO U VARAŽDIN Uhvaćen u šetnji gradom

Jedna od novosti punoljetnog izdanja festivala je i proširenje prostora održavanja na cijelu varaždinsku povijesnu jezgru čime je Špancirfest postao jedini hrvatski festival koji se održava na površini od 35 hektara. Zahvaljujući dodatnom prostoru, posjetitelje će oduševiti i zahtjevnije produkcije uličnoga programa pa će tako svoje vještine pokazati i francuska skupina Transe Express koja će izvesti kazališno-cirkuski performans Mú. Zbog tehničke zahtjevnosti i broja ljudi uključenih u produkciju, Mú će biti najveći ulični performans dosad izveden u Hrvatskoj. Uz spektakularno pojavljivanje čarobnih Francuza, tijekom deset dana festivala bit će izvedeno još stotinjak uličnih programa. Nastupi stand-up komičara, 3D mapping, virtualno oslikavanje baroknih zgrada, Kreativnica koja će ugostiti radove profesionalca i amatera te edukativno-zabavne radionice samo su neki od njih.

Glazbeni dio festivala prilagođen je ljubiteljima vrhunske glazbe svih žanrova, a posjetitelje će na epsko putovanje kroz razne glazbene stilove na ukupno 3 festivalske pozornice provesti Manu Chao i njegova La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Lajbach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin, Esma Redžepova, Urban & 4, Zvonko Bogdan, Perpetuum Jazzile, Neno Belan i Fiumens Mediteran Orchestra te brojni drugi.

Ovogodišnje izdanje Špancirfesta svoju će punoljetnost, osim izdavanjem parfema, obilježiti i poštanskim žigom kojim će se Hrvatska pošta koristiti u petak 19. kolovoza. Kao i dosadašnjih godina, cilj je festivala inspirirati, poticati i omogućavati kreativno izražavanje te napraviti iskorak u razvoju kulturnih i kreativnih industrija, a tome će se priključiti i neki od najboljih hrvatskih restorana koji će, u sklopu festivala hrane i pića na Starom gradu, ponuditi svoje maštovite i ukusne inačice ulične hrane.

Mališani su oduvijek dragi gosti Špancirfesta pa je za njih pripremljen i poseban prostor Park kreative, gdje će upravo oni biti u prvom planu. Svojim sadržajem i uređenjem Park kreative zamišljen je kao mjesto koje će poticati dječju kreativnost te da usvoje i izgrade različite vještine. Kroz deset izvedbenih i devet radioničkih dana programa, park u Habdelićevoj ulici će na deset dana postati akademija otkrivanja i uvažavanja, koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj najmlađih špancirera.

Da je Špancirfest i pouzdani poslovni partner ukazuju podaci Porezne uprave Varaždin. Naime, tijekom prošlogodišnjeg izdanja u Varaždinu ostvareno je 33,7 milijuna kuna prometa u ugostiteljstvu i trgovini što je bilo 4% više nego godinu prije. Ujedno, na Špancirfestu je sudjelovalo 8% više izlagača nego 2014. godine, od kojih je njih 9% bilo iz inozemstva, 31% iz Zagreba i Zagrebačke županije, 37% iz Varaždina i Varaždinske županije te 23% iz ostalih dijelova Hrvatske. Isplativost sudjelovanja na Špancirfestu i ove su godine prepoznali izlagači iz cijele Hrvatske i inozemstva te je većina izlagačko-prodajnih pozicija u ovom trenutku zakupljena.

Sedmodnevne ulaznice za Pan pozornicu mogu se kupiti za 350 kuna, a cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 kuna do 175 kuna zaManu Chao La Ventura. Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na Croatia osiguranje pozornici je 250 kuna, dok se cijene dnevnih ulaznica kreću od 70 do 120 kuna. Programi na pozornici Kapucinski trg besplatni su za posjetitelje.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na njihovoj službenoj internetskoj stranici www.eventim.hr kao i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene