Intervju

SILENTE Bend koji regiju osvaja brzinom svjetlosti

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Silente iz dana u dan bilježi odlične rezultate. Oni su bend koji daje nadu da mjesta za kvalitetnu glazbu još ima.

Grupu Silente čeka veliki koncert u Domu sportova 20. veljače. Bend je u eter pustio i sjajan videospot za singl “Rekla si”, a regiju osvajaju brzinom svjetlosti.

Pogledaj i ovo Silente "idi" Silante predstavljaju novi singl s dugoočekivanog studijskog izdanja, poslušajte pjesmu koju smatraju svojom najljepšom

Koliko je bilo teško izboriti se za svoje mjesto na estradi?

Borili smo se, ipak, za neke druge stvari, ne za mjesto na estradi. To valjda dođe u paketu. Svirali smo jako dugo i bilo je vrijeme da nas šira publika čuje. Sve što smo htjeli i nestrpljivo očekivali je šansa da pjesme predstavimo ljudima van Dubrovnika. Želja da radimo ono što volimo postala je prejaka. Nije bilo lako plasirati tu našu umjetnost. Nitko nije mario za ''Lovca na čudesa'', u tom moru dobrih i loših bendova. Svaki početak je težak; naše snimke su bile demo, nismo znali ništa o diskografima, producentima ni kako svijet van glazbe funkcionira. Jedini čovjek koji je u nama prepoznao ono nešto, osim naših divnih obitelji i prijatelja, bio je Dejan Aćimović. Snimio je spot za pjesmu ''Terca na tišinu'' i polagano je krenuo taj daleki put Dubrovnik-Zagreb.

Nakon samo tri godine rada imate solo koncert u Domu sportova. Kako se pripremate?
Zvuči kao neka šala, kao da se ne događa. Vježbamo u našem prostoru u Dubrovniku. Smišljamo što detaljnije koncept koncerta. Čeka vas/nas ludilo.

Napravili ste i natječaj za obožavatelje koji će s vama zapjevati. Jeste li ih odabrali? Po kojem ste ih ključu birali?
Da, baš su se angažirali. Bilo je divno sve preslušati i znati da ljudi uživaju u pjesmama. Ključ je dobar sluh, velika želja i simpatičnost. Još nismo odabrali, previše je dobrih snimki. Sada tek kreće drugi krug!

Polako, ali sigurno, osvajate regiju. Gdje još, osim u Hrvatskoj, dobro prolazite?

Svirali smo u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Širokom Brijegu, Cetinju, Ljubljani i sad, napokon, idemo i u Beograd. Svugdje su bili jako pozitivni komentari. Neke smo koncerte već ponovili. Volimo publiku i ona voli nas! Dokaz je upravo koncert u Domu sportova.

Na facebooku i Youtube-u brojite puno obožavatelja. Koliko su vam te platforme pomogle da se nametnete u moru glazbenika?

Nekada se uspjeh mjerio prodajom albuma, danas brojem klikova na Youtube-u i ''like-era'' na Facebooku. Iz tog razloga mislim da je jako bitno kako vodimo naše stranice. Facebook je vrhunski način komunikacije sa fanovima. Svakodnevno odgovaramo na upite u inbox, dijelimo novosti preko ''zida'' i još k tome publika može pisati svoje komentare. Sve na jednom mjestu.

Što se u vašim životima promijenilo od kada ste postali popularni?

Vjerujem da na to najtočnije mogu odgovoriti naši najbliži. Iz moje perspektive sve je ostalo isto, samo su narasle obaveze, putovanja, koncerti...


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene