PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA

Sanja Putica i Danijela Martinović na Bokeljskoj večeri za pamćenje

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prijateljstvo, kulturna razmjena i snažne emocije odlika su ovogodišnjeg projekta Putevima bokeljskih Hrvata.

Glazbenica Danijela Martinović pred više od 500 gostiju održala je nezaboravni koncert u Porto Montenegru. Ususret njemu otvorena je izložba mladog zagrebačkog umjetnika Filipa Popovića.

''Riznica uspjeha, zajedništva i nenarušenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada, zasnovana na postulatima građanskog društva koja doprinosi sve intenzivnijoj i plodonosnijoj suradnji Crne Gore i Republike Hrvatske kojom se obje države s pravom mogu dičiti!'' – izjavio je izaslanik Predsjednika Crne Gore, Boris Bastijančić, savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Predsjednika CG, te dodao: ''Čestitam organizatorima, zahvaljujem partnerima za podršku u realizaciji projekta te sam uvjeren da ćemo se istim povodom okupiti i iduće godine!''

Pogledaj i ovo Hana Huljić kakav splet okolnosti! Sjećate se kad se Hana Huljić pojavila u spotu Danijele Martinović? Evo za koju pjesmu je to bilo!

Glazbenica Danijela Martinović vrlo je emotivnim dvosatnim koncertom pokazala kako glazba spaja i potiče prijateljstvo. Između brojnih Danijelinih hitova publika je velikim pljeskom posebno nagradila izvedbe pjesama Bokeljska noć te Ivanova korita kojima je Danijela zatvorila koncert, a koji se održao na jedinstvenoj lokaciji na platou ispred velike podmornice. ''Uživala sam u razmjeni emocija s publikom u Boki kotorskoj. Ovo je za mene posebno emotivno druženje i putovanje, koje će mi zauvijek ostati u sjećanju!'' – izjavila je nakon koncerta Danijela.

''Projekt Putevima bokeljskih Hrvata itekako je važan most u odnosima dvaju država. Crna Gora zaista pomaže hrvatskoj manjini što s radošću prepoznajemo. Drugu godinu zaredom dokazali smo kako su ovakvi projekti i druženja stvarno potrebni. Veselim se nastavku projekta ove jeseni u Zagrebu.'' – izjavila je izaslanica Predsjednice RH Sanja Putica, zastupnica u Hrvatskom saboru.

Ususret koncertu u muzeju Zbirka pomorskog naslijeđa otvorena je izložba mladog zagrebačkog umjetnika Filipa Popovića. Dvanaest fotografija koje prikazuju Zagreb očima ovog mladog fotografa razglednice su koje nose poruku otvorenosti, prijateljstva i razumijevanja. Izložba u Tivtu ostaje otvorena deset dana. Događaje je posjetio i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić sa suprugom Martom te predsjednik Hrvatskog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković.

''Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore ponosni je partner ovog projekta kojeg nastavljamo ove jeseni kada će u Zagrebu koncert klasične glazbe imati dvoje talentiranih umjetnika iz Crne Gore. Ovom kulturnom razmjenom prenosimo poruku projekta, a to je bolji i kvalitetniji suživot dvaju prijateljskih i susjednih naroda!'' – izjavio je Adrijan Vuksanović, dopredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća i zastupnik u Skupštini Crne Gore.

Projekt se održava pod supokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića. Partneri projekta su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ iz Rijeke, a pokrovitelji Grad Zagreb i Gradonačelnik Milan Bandić. Generalni partner je HEP, a partneri su Porto Montenegro, hotel Regent Porto Montenegro te općina Tivat.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene