filmski spektakl

Nakon 35 godina: Ryan Gosling i Harrison Ford u nastavku kultnog hita

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Akcijski SF spektakl „Blade Runner 2049.“ u domaća kina i IMAX stiže 5. listopada!

Denis Villeneuve trenutno je sigurno jedan od najtraženijih i najatraktivnijih redatelja u Hollywoodu. Nakon nekoliko zapaženih festivalskih filmova kao što su „Polytechnique“ i „Naša majka“ uslijedio je niz iznimno uspješnih i kritički hvaljenih hitova („Zatočene“, „Sicario“), koji je kulminirao prošle godine znanstveno-fantastičnom dramom „Dolazak“ ovjenčanom s čak osam nominacija za prestižnu nagradu Oscar, među kojima je bila i ona za najboljeg redatelja.

Pogledaj i ovo showbuzz TOTALNA PREOBRAZBA Nemoguće ih je prepoznati: Drastične transformacije koje se ne zaboravljaju

Od 5. listopada očekuje nas nova poslastica ovog proslavljenog vizionara, a riječ je o nastavku jednog od najpoznatijih znanstveno-fantastičnih filmova u povijesti kinematografije – „Blade Runner 2049.“! Pogledajte najavu za ovaj akcijski SF spektakl u kojem su glavne uloge ostvarili Ryan Gosling i Harrison Ford!

Trideset godina nakon događaja iz filma „Blade Runner“ novi istrebljivač – policajac K iz Los Angelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je netragom nestao prije tri desetljeća…

Premda se malo zna o samoj radnji filma, iz najave je jasno da nas očekuje prava filmska vizualna poslastica kakve se ni Steven Spielberg niti George Lucas u svojim najboljim redateljskim danima ne bi posramili snimiti. Film „Blade Runner“ iz 1982. godine nije postao blockbuster u pravom smislu te riječi, ali kako je vrijeme odmicalo, iz godine u godinu dobivao je kultni status, a danas se smatra jednim od najboljih znanstveno-fantastičnih filmova ikada snimljenih, koji je na izrazito realan način predvidio budućnost čovječanstva. Stoga nije niti čudo da obožavatelji i filmski entuzijasti diljem svijeta nestrpljivo očekuju nastavak koji nam ove godine dolazi u režiji pravog redateljskog vizionara kakav je nekada bio Ridley Scott (redatelj prvog „Blade Runnera“).

Osim redatelja, nadu da ćemo iskusiti pravi filmski doživljaj ostavlja i fantastična glumačka postava koju predvode dvojica glavnih glumaca – Ryan Gosling i Harrison Ford koji ponavlja svoju ulogu policajca Deckarda iz prvog nastavka. Njima su se pridružili i oskarovac Jared Leto („Dobri dileri iz Dallasa“), Ana de Armas („Psi rata“), Barkhad Abdi („Kapetan Phillips“), Edward James Olmos (TV serija „Battlestar Galactica“), Dave Bautista („Spectre“) i dobitnica nagrade Zlatni globus Robin Wright (TV serija „Kuća od karata“).

Akcijski SF spektakl „Blade Runner 2049.“ u domaća kina i IMAX stiže 5. listopada!


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene