Prva izložba

OVO SE NE PROPUŠTA Leon GSK predstavlja 'Rock'n'roll will never die'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Poznati zagrebački graffiti umjetnik najavljuje svoju prvu izložbu Stencil Arta

Gotovo 25-godišnja karijera zagrebačkog uličnog umjetnika i graffiti crtača Krešimira Golubića, na graffiti sceni poznatijeg pod svojim tagom (pseudonimom) Leon GSK, prije dvije godine krenula je u smjeru proučavanja Stencil Arta.

Pogledaj i ovo showbuzz ciklus fotografija Brojna poznata lica na svečanom otvaranju izložbe fotografkinje Mare Bratoš ''Iza Grada''

Nakon početnih koraka sa Warholovom Bananom, pred nama je njegovo prvo izlaganje Stencil radova na platnima. Radovi su rezultat Golubićevog recentnog rada – pripreme šablona, odvajanja boja i rješavanja problema višeslojnih slika – s temom rock'n'roll junaka. Od 2013. počinje raditi stencil tehnikom, kao dijelom post-graffiti pokreta, odnosno Street Arta.

Redovno drži predavanja po školama na temu graffita kao umjetnosti te svojim radom pokušava usmjeriti mlade da graffite percipiraju i 'koriste' u pozitivnom smjeru, a ne samo kao izraz bunta koji se manifestira kroz vandalizam. Recentni radovi kreću se u smjeru Street arta, na platnima, s motivima glazbenih velikana.

Lemmy Kilmister, David Bowie, Jim Morrison i Bob Marley samo su neki od Golubićevih odabranika koje ćete imati priliku vidjeti ovog četvrtka 6. listopada 2016. u 18 sati u Glazbenoj knjižari „Rockmark“, u Berislavićevoj 13 u Zagrebu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene