VELIKI INTERVJU

PAUL VAN DYK: 'Milijuni vole glazbu bez obzira na to u kojeg Boga vjeruju'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Paul Van Dyk nastupit će ovog petka u Culture club Revelinu

Jedan od najpoznatijih DJ-a na svijetu, Paul Van Dyk, nastupit će u petak, 26. ovog mjeseca u dubrovačkom Culture clubu Revelin. Rečenica je više manje uobičajena, ovo mu je već treći posjet Dubrovniku i publika je, nakon prvih najava, razgrabila većinu ulaznica. Ali prije samo nekoliko mjeseci, Paul i njegovi najbliži nisu vjerovali da će ovakva rečenica ikada više biti objavljena. Naime, u veljači je, pri silasku s pozornice u nizozemskom Utrechtu, pao i na dva mjesta slomio kralježnicu, a imao je i brojna oštećenja mozga.

Pogledaj i ovo showbuzz Slavni DJ SVJETSKA SENZACIJA Paul Van Dyk potkraj kolovoza u dubrovačkom klubu Revelin

'Mojoj su zaručnici i mami rekli da će biti stvarno sreća ako mi vitalni organi ne otkažu', rekao je Paul za Billboard dance.  Prvih je nekoliko tjedana proveo u kolicima, ponovo je učio hodati i govoriti. Zaručnica je sjedila kraj njegova kreveta dan i noć. Čovjek koji je nastupao pred milijunima na svim prestižnim svjetskim pozornicama, bio je na rubu života. Ali, prvi tračak nade bila je njegova objava na Facebooku, 24. svibnja.

'Iako je ispred mene još dug put do potpunog oporavka, optimističan sam, radim sve što je u mojoj moći da se vratim poslu koji volim i nastavim dijeliti svoju ljubav za glazbu s publikom. Sredinom lipnja vraćam se poslu u kojem toliko uživam i jedva čekam da vas opet sve vidim.' I stvarno, nakon onoga što su i liječnici proglasili čudesnim oporavkom, prvi je nastup imao 17. lipnja u Las Vegasu. Dakle, jedan od najnagrađivanijih DJa na svijetu, nominiran i za Grammy, stiže u puni Revelin.

'Znate, osvajanje nagrada ili vrhova nekih top lista, sve je to čast. Ali, nikada to nije promijenilo moj pristup glazbi. Morate znati da je Dj, kad sam ja počinjao, bio neki čudak u kutu kluba, nitko nije od njega tražio intervju. Za mene je princip odnosa sa samim sobom i mojom glazbom ostao isti i upravo me to pokreće.'
Paul uvijek rado objašnjava zašto je album nazvan 'Politics of dancing' izazvao takvu pozornost svjetskih medija.

'Naslovom Politics of dancing htio sam pokazati stav prema situaciji iz 2001. godine kad su vlasti, posebno u Americi i Velikoj Britaniji, počele gušiti promociju klubova i festivala. Hto sam im dati do znanja da je to kultura mladih, kultura koja zbližava ljude cijelog svijeta, bez obzira na to koje državljanstvo imaju, ili u kojeg boga vjeruju. Radi se o pozitivnoj glazbi i pozitivnoj vibraciji koju ljudi poslije prenose u svoj svakodnevni život, postajući tako otvoreniji i tolerantniji. To je dodatni socijalni aspekt koji cijela elektronska scena nosi.' Paul je više puta nastupao u Hrvatskoj i svaki nas puta hvalio.

'Elektronska je glazba globalni fenomen. Gdje god u svijetu otišli naći ćete ljude koji ovu vrst glazbe iskreno vole. Naravno, Hrvatska je dio te slike. Imate neke velike festivale i uvijek me veseli doći u Hrvatsku. U isto vrijeme, danas više ne znate od kuda neka glazba dolazi. Ovih dana nije više običaj otići u CD shop i kupiti album. Dobijete file i ne znate uvijek gdje je ta glazba nastala. Zato govorim o anonimnom i globalnom fenomenu koji elektronska glazba predstavlja'.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene