Uskoro u Vintageu

BELAN O NOVIM ANGAŽMANIMA: 'Nisam umoran, pobogu, tek počinjem!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Neno Belan i njegovi Fiumensi uskoro će u zagrebačkom Vintage Industrial Clubu održati koncert live izdanja Đavola. Belan nam je otkrio i da je postao umjetnički direktor prestižnog festivala.

Neno Belan i njegovi Fiumensi uskoro će u zagrebačkom Vintage Industrial Clubu održati koncert live izdanja Đavola. Za Dnevnik.hr otkrio nam je što je novog kad je njegova karijera u pitanju. Postao je umjetnički direktor prestižnog Zagrebačkog festivala, a neke od planova za njega otkrio nam je već sada.

Pogledaj i ovo Neno Belan i Buđenje Ovo je top! Buđenje i Neno Belan u novoj verziji uspješnice "Sve da hoću", nakon sedam godina opet zajedno!

Postali ste umjetnički direktor prestižnog Zagrebačkog festivala. Kakvi su vam daljnji planovi za taj festival i kakav će te biti direktor?

Postoje ozbiljni planovi za daljnji razvoj festivala. On je već nekoliko godina u uzlaznoj putanji i mi u tom smjeru mislimo raditi i dalje (namjerno govorim u množini, jer oko sebe imam odličan tim suradnika). Stvorili smo jedan novi glazbeni recept, on se već tri sezone pokazuje uspješnim, pa ćemo u tom duhu realizirati i nadolazeći 64. festival u siječnju iduće godine. Vjerojatno će biti u istom prostoru, na zavidnom produkcijskom i tehničkom nivou, uz visoku kreativnu i izvođačku kvalitetu. Zagrebački festival ima svoju snagu i tradiciju, ali sad je pred novim izazovima. veselim se vremenu koje je tek dolazi, u kojem će se te nove i svježe ideje polako ostvarivati. Zbog ugleda hrvatske pop glazbe, mojih cijenjenih kolega koji su godinama u tom poslu, ali i zbog mladih ljudi koje će festival afirmirati.

Ove godine na Večerima Dalmatinske Šansone u Šibeniku predstavili ste se pjesmom 'Sanjaj' iz vašeg mjuzikla 'Čarobnjak iz Oza'. O čemu se točno radi?

Radi se o jednom od 11 songova koje sam napravio za potrebe mjuzikla 'Čarobnjak iz Oza', pod redateljskom palicom fenomenalne Nine Kleflin. Mjuzikl je bio premijerno prikazan u lipnju, u okviru međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, songove su u predstavi izvodili glumci. To je inače vec treći mjuzikl, dio velike dječje trilogije, realizirane s istim suradnicima. U dogovoru sa direktorima Šibenskog festivala šansone, izveo sam tu pjesmu, ali van konkurencije, nisam se borio za nagrade jer bi to bilo i protiv pravila šansone, jer je pjesma izvedena već ranije pred publikom u predstavi. Dakle na šansoni sam sudjelovao revijalno. Međutim pjesmu 'Sanjaj' smatram naravno svojim novim singlom, a njezin status u eteru to i potvrđuje.

Dugo godina brojite u svojoj karijeri, a čini se da stalno imate nove ideje i nove planove. da li ste se ikada umorili posla kojim se bavite?

Ni slučajno, pa pobogu, tek počinjem!

Neno Belan i vaš bend Fiumens zajedno su još od prve postave. Da li među vama ikada bilo kakvih trzavica, ideja oko razlaza i kako uspjevate imati tako dobar prijateljski odnos?

Bend je kao neka vrsta braka i kao i svaki brak ima svoje uspone, krize i padove i mi smo ih naravno imali i imat ćemo ih još, ali naš glazbeni brak je očito veoma čvrst i ne da se tek tako lako razvrgnuti. Temelj svega je poštenje i povjerenje, uz uvjet glazbenog razumijevanja, naravno... i budite sasvim sigurni da ćemo vas jos puno godina zajedno uveseljavati.

Bliži nam se uskoro i promocija live albuma grupe Đavoli, koja će biti 29.09. u zagrebačkom klubu Vintage. Koje vas uspomene vežu za taj period vaše karijere?

Vežu me divne uspomene, pa to je bilo doba moje mladosti i glazbenog sazrijevanja, i danas sam veoma ponosan da sam preko upravo tog perioda svog glazbenog rada, koji je sad evidentno preživio sva ova desetljeća preispitivanja, postao dio hrvatske povijesti popularne kulture i zato, svi u Vintage, 29.9. na double-retro zavbavu!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene