Ludnica u gradu pod Marjanom

Fantastična prva noć Ultra Europe Festivala: ''Sve skupa izgleda spektakularno''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Na Ultra Europe Festivalu na splitskom Poljudu u petak se okupilo gotovo 50 tisuća partijanera, a nastupili su DJ Fedde Le Grand te DJ duo W&W.

Splitski dio festivala trajat će tri dana, a zatim se seli na otoke Brač, Hvar i Vis. Nastupit će Adam Beyer, AfroJack, Armin Van Buuren, Carlcox, David Guetta, Dubfire, Hardwell, Joseph Capriati, Marco Carola, Martin Garrix, Nic Fanciulli, Sasha John Digweed, DJ Snake, Steve Angello, Steve Aoki, te mnogi drugi. Nastupili su i DJ Axwell and Ingorsso i legendarni DJ Tiesto.

Pogledaj i ovo Druga večer Ultra Europe festivala - 2 Mladi se oteli kontroli Pogledajte spektakultarne fotke druge večeri Ultre! Hitna i policija imale pune ruke posla, partijaneri uz vrhunske DJ-eve dočekali zoru

''Imam dojam, nakon nekoliko Ultri koje sam obišao da nikada nisam vidio više ljudi, iako osobno mislim da je line up loše posložen, ipak sve skupa djeluje spektakularno, od ozvučenja, efekata, stagea i slično. Pričao sam s puno stranaca i svi su redom oduševljeni Splitom, tako da mi se čini kako će Split i idućih pet godina biti omiljena destinacija partijanera iz cijelog svijeta', rekao nam je naš kolega Goran Vujasin.

Kako nam kaže Goran, iako su stranci oduševljeni gradom malo tko u njemu i noći, jer su cijene smještaja uoči Ultre opet ''podivljale'' tako da je većina smještaj pronašla u obližnjim mjestima, dok je u samom gradu, kako mu kažu domaći, ostalo praznih soba.

Event manager Ultra Europe Festivala Marin Grubišić u petak navečer novinarima je izjavio da po danu očekuju oko 40 tisuća posjetitelja. Najmasovniji dolasci dosad zabilježeni su u 21 sat i u jedan sat iza ponoći.

"Danas imamo široku plejadu DJ-eva. Tu su trenutno najjači izvođači koji se nalaze u Top 10 DJ Mag, tako da će svaki dan festival zatvoriti druga velika zvijezda. Program se odvija paralelno na četiri mjesta oko stadiona", kazao je Grubišić u petak navečer uoči početka.

Naveo je i da je osiguranje ove godine podignuto na višu razinu nego lani. "Osiguranje nam je podijeljeno na sektore, a imamo i voditelje sektora koji odgovaraju sigurnosnom stožeru koji kompletan stadion pokriva HD video kamerama. Ako se netko udalji izvan stadiona imamo prvi sigurnosni prsten i prvu blokadu prometnice. U kilometru imamo još osam dodatnih sigurnosnih točki na kojima se promet zatvara u potpunosti, a pogotovo u slučaju bilo kakve prijetnje", kazao je Grubišić. No, dodao je i da nemaju nikakvih spoznaja o bilo kakvoj ugrozi za posjetitelje. "Ono što smo mi ispunili ove godine je svjetski nivo osiguranja", izjavio je.

DJ Fedde Le Grand nastupio je prve večeri Ultra Europe Festivala, a potom i DJ duo W&W te Axwell and Ingrosso. 

Na nekoliko punktova, odnosno glavnih prometnica oko stadiona parkirani su veliki kamioni s pijeskom. Svi posjetitelji prolaze kroz nekoliko osiguranja, pretražuje ih se, kao i sadržaj njihovih torbi, a svi oni koji imaju ruksake bili su prisiljeni kupiti prozirne u koje su potom morali staviti svoje stvari.


Privedeno 126 osoba zbog droge, 21 posjetitelj zatražio liječničku pomoć

Prva noć Ultra Europe Festivala protekla je mirno, nije zabilježen ni jedan incident, vatrogasci nisu imali intervencija, no 21 osoba je zatražila liječničku pomoć, a policija privela 126 osoba zbog droge, doznaje se od hitnih službi.

Kao i prethodnih godina Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije je osigurao pet timova koji su bili na stadionu i u neposrednoj blizini njega. "Noćas smo imali 21 intervenciju, a devet pacijenata prebačeno je na hitne prijeme. Uglavnom se radilo o intoksikaciji, odnosno velikoj konzumaciji alkohola i droga, te manje ozljede i slično", kazao je dr. Dubravko Šola.

Prije, za vrijeme i tijekom javnog okupljanja "Ultra Europe 2017" policija nije zabilježila značajnije sigurnosne događaje, narušavanja javnog reda i mira ili pak ugrožavanje sigurnosti građana i oštećenja imovine. Zbog zakona o suzbijanju zlouporabe droge privedeno je 126 osoba među kojima su osim hrvatskih državljana bili i državljani Irske, Australije, Kanade, Češke Velike Britanije, Saudijske Arabije, Švedske, Slovenije i Španjolske.

"Evidentirali smo ukupno sedam kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i 13 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Tijekom postupanja policijski službenici zaplijenili su ukupno 562 komada ecstasyja, 152,2 grama marihuane, 13,31 grama kokaina, 11,45 grama amfetamina, 32,28 grama MDMA, 1,04 grama LSD-a i 0,85 grama hašiša", kazala je za Hinu Ana Čepić iz splitske policije.

Iako su na stadionu Poljud sinoć dežurali i splitski vatrogasci, njih 18 sa tri vatrogasna vozila, a u pripravnosti je u postaji još bilo 20 gasitelja, nisu imali posla, barem što se Ultra Europe Festivala tiče.

Na Poljudskom šetalištu jutros se u 6:30 sati s radnicima gradskog poduzeća Čistoća našao i gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa zamjenicima Ninom Velom i Jelenom Hrgović. Gradonačelnik je obišao teren uvjerivši se da su radnici Čistoće vrlo brzo nakon zatvaranja prvog dana festivala sve doveli u red.

Drugim danom festivala u subotu navečer se nastavlja Ultra koja će u Splitu trajati do nedjelje nakon čega tri dana "odlazi" na Brač, Hvar i Vis. (K.B./Hina) 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene